avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendarea cauzei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendarea cauzei

buna ziua, am deschis o actiune pt constatarea dreptului de proprietate asupra unui teren, problema este ca nu s-a facut succesiunea, as vrea sa suspend cauza pana la solutionarea succesiunii.Cum trebuie sa procedez?multumesc
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 11:39, 28 Martie 2011
succesiunea se face la notar. nu vad de ce sa va suspende.care e legatura?
nu stiu daca in aceasta situatie va avantajeaza suspendarea cauzei in mod benevol.acest lucru presupune, printre altele, ca sa achitati la repunerea pe rol a cauzei a unei taxe de 50% din taxa initiala.
pe urma, o actiune in constatare este inadimisibila atat timp cat puteti promova o actiune in realizare.daca succesiunea se face amiabil(doar la notar) dureaza relativ putin.daca se face prin instanta, puteti eventual solicita conexarea cauzelor.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat
succesiunea ar putea sa dureze mostenitorii sunt in alta localitate(o parte din mostenitori sunt plecati in strainatate si nu sunt de gasit) pot sa cer o amanare pana la rezolvarea succesiunii?actiunea in constatare este deja introdusa, o pot schimba intr-o actiune in realizare? imi dati va rog frumos un sfat?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
eu_craciun, utilizator
Sunteti la stadiul cand se mai poate modifica actiunea?
Ati timbrat deja?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
avvalentina, utilizator
am timbrat actiunea, sunt la al trei-lea termen, mai pot schimba actiunea din actiune in constatare in act. in revendicare?daca o las asa sunt in pericol sa-mi respinga actiunea?

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a cauzei adinutza.2008 adinutza.2008 Bun, am inteles ca trebuie sa fac o cerere de repunere pe rol a cauze cf art245 pct 1 C.proc.civ. dar in situatia in care eu sunt in recurs, la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)