avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

Buna ziua,am o nelamurire,daca stau inpreuna cu prietena mea de mai mult de 10 ani si ea moare eu ajung pe strada? apartamentul fiind pe numele ei,avem 60 de ani ne am cunoscut destul de tirziu,nu avem copii.ce se intimpla cu mine daca se intimpla ceva cu ea?
Cel mai recent răspuns: Anna31 , utilizator 15:43, 22 Martie 2011
daca dansa nu are copii sa va faca testament, altfel nu aveti vreun drept de mostenire
in functie de gradul de intelegere dintre dvs, prietena poate ca prin anumite acte intocmite pe timpul cvietii sa va asigure ca o parte din mostenire(sau chiar toata0, in cazul survenuirii decesului dansei, sa va ramana dvs.
cel mai uzitat este contractul de intretinere sau de renta viagera.Dar mai sunt si alte forme,evident.
legatele(sub forma donatiilor sau testamentelor), pot fi relativ usor atacate dupa deces de catre prezumtivii mostenitori ai prietenei dvs.
va indic sa aveti o discutie serioasa sio deschisa pe aceasta teme cu prietena dvs si sa alegeti una din modalitatile expuse(desigur, daca prietene dvs doreste fara echivoc sa va gratuleze cu o parte din mostenire).
multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acum succesiune??? danaru danaru Buna ziua, Va scriu in numele unei prietene...Sper sa fi inteles bine care e problema si sper, de asemenea sa fiu si eu explicita si coerenta... Deci, ea ... (vezi toată discuția)
Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi vand cota Cristina12 Cristina12 Buna ziua.Impreuna cu o persoana care nu este nici un fel de ruda cu mine,detin o locuinta,fiecare avand cota 1/2. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa-i fac ... (vezi toată discuția)