avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un apartament, ca rude am doar doi veri primari si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un apartament, ca rude am doar doi veri primari si doresc ...

Am un apartament, ca rude am doar doi veri primari si doresc să închei un contract de renta viagera cu o prietena mai tanara. Intrebarea mea este: când si sub ce forma poate intra prietena in proprietatea apartamentului? Dupa decesul meu, prin testament, sau în timpul vieții mele? Sub ce forma? Care sunt toate posibilitatile? Va multumesc anticipat pentru un raspuns..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 17 Septembrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca incheiati un contract de renta, ce sa ii mai lasati prin testament ?
Dvs acuma ii dati casa in proprietate, dansa va da bani lunar, iar dvs var ezervati drept de uzufruct pe toata asa si astfel, locuiti in casa pana la deces.
daca deveniti neputincios, va trebui cu banii aia sa puteti plati pe cineva sa va ingrijeasca si cred ca sunt putini, poate e mai bine semnati un contract de intretinere.

daca nu vreti sa incheiati contract, sa va pastrati casa, puteti sa ii lasati prin testament, dar asta inseamna ca pana la deces, dvs sa nu aveti niciun beneficiu, bani sau intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am facut un testament olograf unor prieteni . precizez ... CRIMO CRIMO Buna seara ! Am facut un testament olograf unor prieteni . Precizez urmatoarele . Nu am parinti , numai am sot , nu am copii . Am niste rude , de la ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)