avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT COMPLICAT.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT COMPLICAT.

La prima actiune de divort, am trecut prin toate instantele din tara.Deci ultima faza la C . Apel Bucuresti,unde se decide nulitatea recursului. Actiunea mea de divort fusese respinsa la Judecatoria Calarasi ca neintemeiata ,desi martorii mei au spus ca nu ne mai intelegeam iar ai ei ca da!!!!!! Anul trecut ,imediat ce a sosit dosarul am introdus a 2 a actiune. DUPA 4 LUNI SI DUPA CE AM SCHIMBAT JUDECATORUL(INTRUCAT ERA ACEEASI JUDECATOARE CARE IMI RESPINSESE ACTIUNEA) AM REUSIT SA DIVORTEZ. Dar nu pentru mult timp!!!! caci a introdus apel,la care nu s-a prezentat si pe care nu l-a timbrat,dar care a fost respins (pt netimbrare).Azi am aflat ca desi ea a introdus partajul a facut si recurs. Miza este de fapt partea materiala pe care o doreste in intregime,in schimbul semnarii divortului. INTRBAREA MEA ESTE-- ACUM DACA A FACUT RECURS, AR AVEA SANSE DE CASTIG LA C. A .BUCURESTI? Mentionez ca hotararea de desfacere a casatoriei este motivata cam asa" INTUCAT ESTE GREU DE CREZUT CA DUPA 1 AN SI 8 LUNI MAI POT EXISTA RELATII NORMALE DE FAMILIE INTRE 2 PERSOANE CARE NU MAI LOCUIESC IMPREUNA SI CARE NU AU FACUT NICI UN EFORT PT SCHIMBAREA SITUATIEI DE FATA,FAPT DOVEDIT DE MARTORII AMBELOR PARTI.....(chiar mama ei a declarat ca fiica sa nu a vrut niciodata sa se impace ) MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CE SE VOR GANDI MACAR IN TREACAT SI IMI VOR DA POATE O SPERANTA DUPA APROAPE 2 ANI DE CALVAR!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:57, 9 Iunie 2008
ionut c a scris:

Intrebare: daca eu am avut un apartament achitat inaintea casatoriei,l-am vandut si apoi la distanta de 3 saptamani am cumparat casa pe care o avem de impartit la partaj,pot obtine o cota mai mare din valoarea ei?

Cu ocazia partajului bunurilor comune ale soţilor, instanţa poate stabili că prezumţia de contribuţie egală a soţilor la dobândirea tuturor bunurilor comune:
- nu a fost răsturnată prin probatoriul administrat în cadrul acestui proces, prin urmare va împărţi aceste bunuri 50-50%
- a fost răsturnată prin probatoriul administrat în cadrul acestui proces, astfel că unul dintre soţi a avut o contribuţie mai mare la dobândirea tuturor bunurilor comune (nu numai a unei părţi din acestea!), caz în care va împărţi aceste bunuri conform cotelor de contribuţie dovedite de părţi.
Astfel, veţi avea o cotă mai mare din valoarea locuinţei achiziţionate de soţi cu valoarea vânzării unui bun propriu al dv., numai dacă acea locuinţă bun comun este singurul bun comun al soţilor şi dacă puteţi dovedi că locuinţa a fost achiziţionată cu banii obţinuţi din imobil bun propriu vândut anterior şi nu aţi risipit acei bani sau i-aţi folosit în scopuri proprii. ;)

Intrebare: daca eu am avut un apartament achitat inaintea casatoriei,l-am vandut si apoi la distanta de 3 saptamani am cumparat casa pe care o avem de impartit la partaj,pot obtine o cota mai mare din valoarea ei?
Multumesc celor ce isi fac timp si pentru noi,cei care ne descurcam asa de greu in ale justitiei!

Trebuie sa va dovediti pretentile pe baza de dovezi.Daca nu reusiti ramaneti pe 50% cu 50%.
ionut c a scris:

La partaj deja a inceput balul! S-au desemnat 5 experti dintre care si-au facut treaba doar 3. Celelalte 2 expertize (imobiliara si agrozootehnica) se pare ca se vor face ....candva! Totul ca sa tergiverseze cauza asa cum a decurs de fapt tot divortul.
Multumesc celor ce isi fac timp si pentru noi,cei care ne descurcam asa de greu in ale justitiei!

La partaj se iau in considerare toate contributiile sotilor la dobandirea bunurilor comune: trebuie dovedit cu martori ca banii obtinuti din vanzarea apartamentului bun propriu au fost folositi la dobandirea casei. Distanta de 3 saptamani instituie o prezumtie in acest sens...
Ar fi un inceput bun asa cum zice si Todinca.Insa, nu va puteti opri aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu probleme! Elann Elann Dupa 3 ani de convietuire cu o femeie romanca am stabilit sa ne casatorim. In timpul concubinajului am achizitionat mai multe terenuri iar pe unul din ele am ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)
Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)