avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer dosar de pensie

Buna ziua.In primul rand vorbesc in numele unchiului meu care are o problema legata de decizia de pensionare.A depus dosarul de pensionare in anul 2010 la o casa judeteana de pensii, dar nu i-a fost recunoscuta grupa I de munca deci nu i-a fost acordata pensia pentru limita de varsta conf reducerii pentru grupa I. Nu are rost sa va spun ca a fost discriminat de catre domnul director de acolo care i-a spus in fata ca la toti fostii angajati firmei de acolo nu le va recunoaste grupa I,excludem asta.Intrebarea mea ar fii daca si-ar schimba domiciului in Bucuresti sa zicem,ar putea depune dosarul de pensie aici?
Va rog sa nu intelegeti gresit, ma gandesc ca este o alternativa decat instanta,bineinteles daca ar fii castigat in instanta ar fii primit si banii din urma,dar renunta la asta pentru liniste...
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
magnifiq, utilizator
Cel mai recent răspuns: magnifiq , utilizator 13:23, 6 Iulie 2011
Daca a depus dosarul,inseamna ca a primit o decizie de respingere.Va rog sa postati ce scrie in decizie si nu ce a afirmat directorul.
magnifiq a scris:
A depus dosarul de pensionare in anul 2010 la o casa judeteana de pensii, dar nu i-a fost recunoscuta grupa I de munca deci nu i-a fost acordata pensia pentru limita de varsta conf reducerii pentru grupa I. (...)
Intrebarea mea ar fii daca si-ar schimba domiciului in Bucuresti sa zicem,ar putea depune dosarul de pensie aici?

Nu va intelege nimeni gresit, dar ce il face pe unchiul dvs. sa creada ca in Bucuresti nu se va intampla acelasi lucru? Daca au fost probleme cu functia in care a fost incadrat, le va avea si in alte parti ale tari.

Bineinteles ca daca se va muta in Bucuresti, va putea solicita transferul dosarului de pensie la casa locala de pensii din sectorul in care locuieste. Casa locala va emite o noua decizie, de admitere sau de respincere a cererii privind acordarea pensiei pentru limita de varsta.
Revin,un coleg de al lui in aceeasi situatie a apelat la instanta in judetul respectiv, a castigat, casa jud de pensii a facut recurs.In Bucuresti recursul a fost respins, deci persoana a castigat. Unchiul meu a apelat si el in instanta direct in Bucuresti... sa vedem ce va fi... ! Va multumesc. Multa sanatate!
magnifiq a scris:
Unchiul meu a apelat si el in instanta direct in Bucuresti... sa vedem ce va fi... !

Va fi o exceptie de necompetenta teritoriala a instantei de fond. :)
Contestatia este de competenta instantei in acarei raza teritoriala isi are domiciliul reclamantul (art. 156 din Legea nr. 19/2000).
S-a rezolvat,Instanta i-a dat dreptate.Va multumesc pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confuz privind continutul deciziei curtii de apel Radu Dumitrescu Radu Dumitrescu Buna Ziua! Unchiul meu a chemat in judecata Casa judeteana de Pensii pentru a i se recunoaste grupa 1 de munca. Prima instanta i-a dat castig de cauza, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ilie.gheorghe ilie.gheorghe Stimata d-soara(d-na) Pintea, Ma numesc Ilie Gheorghe si urmaresc de mul timp discutiile pe acest forum. Acum mi-am facut cont si vreau sa va adresez o ... (vezi toată discuția)
Sesizare casa nationala de pensii Radu Dumitrescu Radu Dumitrescu Buna Ziua! Unchiul meu a fost pensionat pe caz de boala, iar acum cand a vrut sa treaca la pensie pe limita de varsta, casa judeteana de pensii nu vrea sa ... (vezi toată discuția)