@zoly, cred ca trebuia sa ne precizati din ce oras sunteti. Caci, daca ma uit bine la raspusurile de mai sus, nu prea pare ca "noi zicem" ci, eu zic ca..., el zice ca ... Pentru ca eu "mi-s" de prin Bucuresti, Gabriel de prin Cluj si Iulian din Pitesti.
Prin urmare, n-as putea sa vin eu "din orasul de unde se da ora exacta" :) si sa zic ca e bine
asa si nu
altminteri, caci s-ar putea ca "bucataria" de la Bucuresti sa nu se izbeasca cu cea de la Cluj.
Pot doar sa ma ...
mir cumva de procedura descrisa de Gabriel.
Cum adica ...
gabriel z a scris:
cu decizia din apel in original... va prezentati la registratura primei instante
Hotararile judecatoresti IN ORIGINAL sunt DOUA mari si late. Una in dosar si una la mapa de hotarari a instantei. Prin targ circula copii simple (primite in cutia postala) si copii legalizate...dupa original.
Vreti sa spuneti ca la Judecatoria X (din Cluj) elibereaza copii legalizate cu mentiunea definitiva si irevocabila dupa
sentinta pronuntata de Judecatorie, chiar daca nu s-a intors dosarul (el fiind inca la Tribunal) daca i se prezinta ...(ce anume? ca un original, sigur n-am cum sa am).
Pentru a mi se elibera o copie legalizata trebuie sa duc eu o copie simpla (sau o fac la fata locului), iar ei (grefa instantei) o confrunta cu originalul (din dosar), pun stampila dreptungiulara si ...lipesc timbrul de 0,15 lei pe care l-am cumparat tot eu (dupa ce au verificat si achitarea taxei de timbru de 2 lei/exemplar legalizat cerut). Si, evident, nelipsita cerere pentru eliberare copii legalizate (caci orice cer, tebuie cerut in scris).
Repet, in acest caz, sentinta de la Jud. este cea care ii trebuie lui @zoly, pentru ca acolo scrie; "admite actiunea ...desface casatoria..." In decizia din apel nu scrie nimic nou (zice doar "respinge apelul ..." Adica ...:) ramane cum s-a stabilit prin sentinta de la fond).