avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta definitiva

Buna tuturor.

Am divortat. La nivel de judecatorie s-a pronuntat divortul din vina ambelor soti, iar copilul mi s-a incredintat. S-a facut recurs la tribunal de catre fosta sotie, unde recursul a fost considerat ca si nefondat si am primit prin posta o comunicare a deciziei prin care mi se aduce la cunostinta acest lucru, si cu drep de recurs de 30 de zile. Fosta sotie NU a mai facut recurs..deci sentinta a ramas definitiva.

Problema: acum trebuie sa-mi schimb buletinul si am nevoie de o sentinta definitiva si irevocabila referitoare la divort..
De la cine si cum voi obtine acest document? ..sau pur si simplu ma duc cu ultima sentinta?
..am inteles ca in cazul in care cer legalizarea unei copii a sentintei se va mentiona pe ea "definitiva".. e adevarat ..sau exista o altfel de procedura?

Multumesc,
Biro Z.
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 16:46, 23 Martie 2011
Multumesc ,,romascanu". E adevarat ca doar pe sentinta de la judecatorie scrie clar, detaliat decizia judecatorului, pe decizia tribunalului doar ,,respinge". Aveti perfecta drepatate. Problema e la mine..nu stiam procedura..si va multumesc din suflet ca m-ati lamurit si m-ati ajutat. Mai astept pana maine si voi vedea ce-mi elibereaza cei de la registratura tribunalului. Am vrut doar sa economisesc timp si benzina, deoarece judecatoria unde s-a pronuntat sentinta si tribunalul nu se afla in acelasi oras, respectiv Sighisoara si Tg.Mures.

Multumesc din nou pentru ajutor si pentru lamurirea procedurii de a obtine stampila ,,definitiv si irevocabil" a unei sentinte civile.

Mai am o intrebare simpla: cei de la tribunal trimit dosarul inapoi la judecatorie automat in cazul in care nu s-a facut recurs la decizia tribunalului..sau si asta trebuie sa cer eu?

Gabriel z. nu a gresit..doar s-a exprimat ciudat..a spus ,,primei instante"..dar probabil s-a referit la prima instanta care a dat sentinta adica judecatorie. Initial si eu am inteles ,,prima instanta ca-mi pica in drum"..dar am citit mai in detaliu si spune acelasi lucru..adica sa ma adresez cu o copie judecatoriei si sa cer stampila cu definitivare.

O zi frumoasa,
Biro Zoltan
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
zolysoftsolutions, utilizator
dosarele raman la instanta unde s-a judecat fondul cauzei, ...cat de repede va revenii dosarul la judecatorie, dupa ce a trecut termenul de recurs... probabil depinde si de volumul de munca al instantelor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)