avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune 5 frati si 1 sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune 5 frati si 1 sot supravietuitor

Buna ziua,vin la dvs.cu urmatoarea problema :mama a decedat in februarie, suntem 5 frati, unul decedat ,exista si un sot care nu este tatal nostru, acesta nu doreste sa aduca actele care compun masa succesorala.Unul din frati a deschis succesiunea. Mama a avut o casa dinaintea casatoriei,a cumparat 1 in timpul casatoriei,au avut si conturi in diferite banci insa ne-am interesat si sunt goale stim doar de un cont pe numele sotului in care mai sunt niste bani.Cum putem proceda?cat timp dureaza succesiunea in instanta?am dreptul sa intru in casa mamei dinaintea casatoriei pana la terminarea succesiunii?celalalt apartament fiind inchiriat ,banii proveniti din chirie sunt luati de sotul mamei.Va multumesc anticipat,astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:09, 22 Martie 2011
chiria ar trebui impartita intre sotul mamei si dvs si fratii. dansul are dreptul la un 1/4 din bunurile mamei dvs. restul se imparte in cote egale intre dvs si frati. procesul ar putea dura destul de mult intrucat se va face si o expertiza de evaluare a bunurilor imobile si mobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ida Incze Ida Incze Buna Asi dori sa stiu: Mama mea din a doua casatorie are doi copii eu am ramas la tata Mama mea a decedat in 1985 iar unu dintre frati in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)