avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Varsta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Varsta

Buna seara,

Am o intrebare. Este posibil ca o persoana pensionara, sa infiinteze firma (srl) ? Si sa fie administrator? Daca da, aceea persoana pierde pensia? Care sunt dezavantajele?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: baidoct , utilizator 19:39, 22 Martie 2011
logic ca poate. Nu are nicio legatura cu pensia lui. Daca e pensie pentru limita de varsta cu atat mai bine. O data la 12 luni, angajat fiind, poate cere recalcularea pensiei. Daca este pesionat anticipat, nu e recomandat sa fie angajat al societatii. Pierde pensia atunci. Ca administrator nu are nicio problema. Succes.
Multumesc,

Iar daca aceea persoana este pensionat pe caz de boala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce este mai avantajos intre: - pensionare la limita de varsta plus angajat in continuare si dupa cat timp se face ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap si intreprindere individuala?! Flaviu81 Flaviu81 Buna ziua! Am o intreprindere individuala, in acelasi timp lucrez insa am si o indemnizatie de handicap accentuat. Sunt o persoana activa insa in ultimul timp ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cateva intrebari. sunt pensionar invaliditate gr. ... adriankiss69 adriankiss69 Buna ziua. Am cateva intrebari. Sunt pensionar invaliditate gr. III, nerevizuibil, Detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat cu ... (vezi toată discuția)