Buna ziua.Numele meu este Marcu Sorin.Sunt agent asigurari la un broker de asigurari.De curand seful meu mi-a spus sa imi fac o echipa de agenti de care sa ma ocup eu si de la care pot lua un comision.Am recrutat in echipa un "domn",daca ii pot spune asa,cu care am semnat contractul de colaborare dupa care i-am pus la dispozitie conturile de la companiile de asigurari si polite.Acest domn a facut asigurari,pentru care refuza sa mai predea banii,ne duce cu vorba,etc.Cum se procedeaza ?Cum pot recupera legal banii de la el?Unde anume se incadreaza aceasta fapta?(talharie,furt,inselaciune etc). De ce pedeapsa este pasibil respectivul domn?Multumesc.
In acel contract cu siguranta sunt stipulate indatoriri ale mandantului si ale mandatarului.De regula se procedeaza pe cale amiabila...daca nu este posibil a se recupera primele de asigurare se recurge la actionarea in instanta. Fapta constituie furt.
Sunt stipulate indatoriri ale mandantului si mandatarului.Pe cale amiabila nu am reusit.Mai incercam,dar o sa recurgem si la actionarea in instanta.Va multumesc pentru raspuns.
Scrieţi şi trimiteţi prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire o somaţie prin care îi solicitaţi să predea banii, în caz contrar urmând să depuneţi plângere penală la Parchet.
Eventual, menţionaţi că se va lua legătura şi cu beneficiarii poliţelor, aceştia urmând şi ei să depună plângeri.
Scoateţi în evidenţă cât mai explicit consecinţele la care se expune (pedeapsa cu închisoarea), precum şi faptul că, odată depusă plângerea, împăcarea părţilor nu va mai fi posibilă.
Preferabil ar fi (d.p.d.v. psihologic, dar nu numai) ca somaţia să fie redactată de către un jurist sau chiar avocat.
Credit neplatit
chivudana
Acum 1 an am facut un credit de nevoi personale. Din imposibilitate de plata nu am mai platit. Cocreditor am avut-o pe fata mai mare. Mentionez ca nu am in ... (vezi toată discuția)