avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit pe baza facturilor emise
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit pe baza facturilor emise

Doresc sa recuperez de la alta societate un debit rezultat in urma neachitarii unei facturi ce stipula un rest de plata, dupa ce clientul a platit prima factura emisa pe care era mentionat "avans prestari servicii conform contractului x".

Problema este ca acel contract a fost trimis catre SC-ul acum debitor, insa acestia nu au returnat exemplarul semnat si stampilat.

Doresc sa stiu daca factura initiala, acceptata si achitata de acestia constituie proba suficienta, chiar si in lipsa contractului semnat de ambele parti, pentru a initia procedurile de recuperare a prejudiciului si daca odata cu intrarea in vigoare a NCPC trebuie sa fac alti pasi decat cei pe care ii cunosteam in 2010, ultima data cand am avut probleme de acest fel: trimitere de somatie & conciliere directa (din ce am citit am inteles ca este optionala acum), iar apoi deschiderea actiunii in instanta.

Cel mai recent răspuns: Generalul13 , utilizator 17:58, 4 Septembrie 2013
In principiu nu este o dovada faptul ca v-au platit acea factura. Mai mult daca nu aveti un PV verbal sau alta dovada ca ati prestat serviciile e posibil sa spuna ca v-au platit avansul si nu ati mai facut nimic si sa va ceara si banii inapoi. Va sugerez sa incercati pe cale amiabila sa rezolvati conflictul, eventual printr-o plata in transe, etc.
Serviciile au fost prestate intr-un cadru public, la un eveniment, iar pe langa aceasta detin atat emailuri cat si sms-uri in care reprezentantii societatii recunosc datoria, insa recurg la tot felul de amanari si scuze puerile. Cum termenul de plata a expirat de ceva vreme, iar rabdarea mea are limite, nu vad alta solutie decat cea legala, doar ca as dori sa stiu daca e ok sa-i trimit in prima faza doar o somatie clasica, insotita eventual si de o invitatie la conciliere iar in functie de ce se intampla, voi lua urma pasii necesari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii daca un debitor refuza sa faca plata (din diverse motive: lipsa banilor, bataie de joc) in urma primirii unei somatii de plata care este urmatorul pas care ar ... (vezi toată discuția)
Speta: dupa ce am prestat serviciile unui beneficiar refuza sa semneze factura giv giv Pentru cine vrea sa ma sfatuiasca povestea o spun in felul urmator: - Sunt societatea comerciala cu domeniu principal de activitate consultanta in domeniul ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate dar recunoscute la plata... discover discover Pot cere emiterea unei somatii de plata unei societati care niciodata in 3 ani de cand colaboram nu mi-a stampilat facturile la primire [b]dar le-a platit ... (vezi toată discuția)