avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii proprietari

In ce consta descarcarea de gestiune a unei asociatii de proprietari?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:24, 23 Martie 2011
Conform art 33 (1) d) din L nr 230/2007 descarcarea de gestiune este atributul cenzorului sau a comisiei de cenzori,care se realizeaza cel putin o data pe an,de regula in cadrul adunarii generale.,prin prezentarea raportului asupra activitatii asupra gestiunii asociatiei de proprietari,aferent anului financiar contabil anterior
Se face un raport de predare-primire a gestiunii in care, in principal, se evidentiaza situatia soldurilor activ-pasiv.
Descarcarea de gestiune se face prin vot si hotarare a adunarii generale la propunerea cenzorului in finalul prezentarii raportului intocmit de cenzor sau comisia de cenzori. Este o recunoasterea, in urma verificarilor cenzorului, a bunei gestionari a asiciatiei.
Sigur ca, intr-o acceptiune mai larga putem considera ca si predarea gestiunii de la un administrartor la altul sau de la o echipa de conducere la alta se poate numi descarcare de gestiune daca s-a facut in urma unei verificari si asistente calificate (comisie de denzori, fima de conatbilitate, expert contabil CECCAR...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Va rog, sa ma lamuriti si pe mine, in ce consta descarcare de gestiune la o asociatie de proprietari. Multumesc. (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de raspundere a comitetului executiv al asociatiei de proprietari Andruso Andruso Ma poate lamuri cineva la ce face referire aceasta fraza? In adunarea generala a Asociatiei de proprietari se vrea discutarea acestui lucru si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)