avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract Vanzare-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract Vanzare-Cumparare

Am incheiat un precontract avand ca obiectul vanzarii un imobil si am primit un avans de 50000 de lei de la cumpatator. Am primit totusi intre timp o alta oferta mult mai consistenta din partea altui cumparator. Stiu ca se poate rezilia contractul amiabil cu acordul celor doua parti dar intrebarea mea e daca mai am alta cale sa reziliez contractul fara sa fiu nevoit sa platesc dublul avansului, cum este stipulat in precontract.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 21:38, 22 Martie 2011
Nu, pentru ca mi-e greu sa cred ca ar exista vreo claza in precontract pe care cumparatorul sa nu o respecte si care astfel sa conduca la o reziliere a sa de catre instanta de judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Contract cumparare auto nou vasile69 vasile69 vreau sa cumpar o masina noua [nissan] ce ar trebui sau este important sa stiu despre acest contract? mentionez ca o achit cu bani in mana. legat de pret ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unei intelegeri bilaterale de plata a unui imobil IonutC82 IonutC82 Buna , As dori si eu sa stiu cateva lucruri despre rezilierea unei intelegeri bilaterale de plata a unui imobil incheiata la un notar public. Am vrut sa ... (vezi toată discuția)