avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere intre pers fizica si SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere intre pers fizica si SRL

Buna ziua. Am primit o oferta de inchiriere a unui spatiu propr personala din partea unei societati. S-au negociat multe aspecte, insa ne-am cramponat la urmatorul detaliu: ei nu vor sa-mi lase cu titlu de garantie nimic.Cica doar un bilet la ordin...cash insa,nimic. Eu am pretins atunci autentificarea contractului la notar si investit cu titlu executoriu si mi-am rezervat dreptul de a nu inchiria o suprafata de 0.2 metri, suprafata ce-mi ramane mie tocmai ca sa pot intra oricand fara sa fiu acuzat de cine stie ce chestii gen:violare de domiciliu,tulburare posesie si cate si mai cate am citit ca se pot invoca. Ei nu sunt de acord si deja am mari suspiciuni asupra acestui contract mai ales ca primul lucru care le-a "sarit" in ochi a fost legat de penalitati :) Ce parere aveti? Sunt eu deplasat sau miroase a chiriasi rau-platnici? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raccone , utilizator 02:12, 15 Aprilie 2011
Daca aveti dubii in legatura cu buna credinta a viitorilor chiriasi, aveti dreptul de a nu incheia contractul. Trebuie sa fiti precaut, pentru ca puteti fi prejudiciat prin folosirea spatiului fara plata chiriei si va va fi greu sa-i evacuati din spatiu.
laurr29 a scris:
ei nu vor sa-mi lase cu titlu de garantie nimic. Cica doar un bilet la ordin...cash insa,nimic.

De ce trebuie neaparat cash? Garantii sunt o multime, iar o societate comerciala face plati cu totul altfel decat o persoana fizica. Biletul la ordin este o garantie, nici pe departe "nimic".

si mi-am rezervat dreptul de a nu inchiria o suprafata de 0.2 metri, suprafata ce-mi ramane mie tocmai ca sa pot intra oricand fara sa fiu acuzat de cine stie ce chestii gen:violare de domiciliu,tulburare posesie si cate si mai cate am citit ca se pot invoca.

Ce vreti sa spuneti? Zau daca inteleg. Cum adica 0.2 metri va dau dvs dreptul sa intrati in spatiul inchiriat? Si pentru ce sa intrati dvs cand vreti si fara notificarea prealabila a chiriasului in spatiul pe care il foloseste acesta?

Ei nu sunt de acord

Sincer mi se pare normal. Niciun chirias nu ar trebui sa accepte ca proprietarul sa intre cand vrea in spatiul inchiriat. O intelegere rezonabila ar fi in sensul in care proprietarul poate inspecta spatiul numai cu instiintare prealabila, pentru motive temeinice si exclusiv cand chiriasul este prezent.
Doamna, incerc sa gasesc masuri care sa "ingreuneze" netedul drum al chiriasului rau-platnic si arogant, care sta cu telefonul in mana gata sa apeleze 112 urland ca "proprietarul imi violeaza mama si intimitatea" desi proprietarul nu vrea decat sa scape de un mare ghimpe, hot , fara respect fata de o intelegere contractuala semnata si asumata. Atat tot. Da, 0,2 metri imi dau dreptul sa intru, daca vreau( si consider asta) fara sa fiu acuzat de incalcarea vreunui art din Codul Penal. Cel putin, aceasta impresie mi-am format-o dupa ce am citit toate confruntarile pe subiect chiar si de pe acest forum. Am caz in care un medic stomatolog devenit labil psihic in ultimul timp, cu neplata chiriei de luni de zile, desi are activitate, sta cu tel in mana si apeleaza 112 chemand Politia daca i se pare ca o musculita se aseaza pe clanta, trimisa de mine - proprietar. Mi se pare aberant. Trebuie sa validez creanta, trebuie sa merg pe ordonanta cu actiune de evacuare , din cate mi s-a spus. ABERANT! Totusi, am marele "noroc" ca fiind CMI ma pot indrepta impotriva bunurilor proprii..dar asta face subiectul altei discutii, fiind off-topic. Pe proprietar vad ca nu-l apara nimeni...proprietarul trebuie sa se duca prin instante...numai interesul chiriasului incurajat sa-si bata joc de contracte..cam asta se creioneaza. Imi pare rau.
laurr29 a scris:
Da, 0,2 metri imi dau dreptul sa intru

Va inselati. Chiar foarte tare. Nu au nicio legatura 0.2 metri cu tot spatiul si cu accesul.

Faptul ca dvs considerati ca aveti (sau trebuie sa aveti) acest drept este optiunea dvs. La fel cum optiunea chiriasului de a nu accepta asa ceva este la fel de intemeiata. Nu vad de ce asta ar arata o rea-credinta din partea chiriasului, de vreme ce pentru el este un disconfort si o restrangere a posesiei acordate prin inchiriere.

Trebuie sa validez creanta, trebuie sa merg pe ordonanta cu actiune de evacuare , din cate mi s-a spus. ABERANT!

Si presupunand ca ajungeti acolo, credeti ca avand acces puteti sa faceti dvs ceva direct? Nu e deloc asa.

Am caz in care un medic stomatolog devenit labil psihic in ultimul timp, cu neplata chiriei de luni de zile, desi are activitate, sta cu tel in mana si apeleaza 112 chemand Politia daca i se pare ca o musculita se aseaza pe clanta, trimisa de mine - proprietar. Mi se pare aberant.

Ok, dar atunci poate cititi si toate subiectele in care chiriasii se plang de comportamentul aberant si exagerat al proprietarilor. Nebuni sau nesimititi sunt si de o parte si de alta, dar asta nu inseamna ca sunt toti la fel.

numai interesul chiriasului incurajat sa-si bata joc de contracte..cam asta se creioneaza. Imi pare rau.

Fiecare parte trebuie sa isi apere interesele prin prevederile contractuale. Totusi asta nu se poate face peste limita legii (de exemplu evacuare directa).
Da,doamna, poate cu aia 0,2 metri is eu prea "soacra". Si poate nu ar produce alt efect decat ne-am lua la bataie...Eu, contractele intotdeauna le-am respectat ba am permis mai mult decat permite legea,uneori, tocmai pentru bunul mers al lucrurilor. Sunt unul din aceia care are contractele inregistrate la fisc, indiferent daca sunt pers fizice au ba, iar de abuzuri suferite de chiriasi buni platnici, or fi...eu nu prea am auzit,desi cred ca exista. De biletul la ordin spuneati ca este ceva, nicidecum "nimic". Da, o bucatica de hartie cu care incerci sa scoti niste bani dintr-un cont care de multe ori este gol...ceva tot e:) Cred ca-i trimit eu la plimbare, sa inchirieze de la vecinul sau sa mearga in bazar la toneta...ca de tzepari m-am cam saturat. Ca fiscul nu sta la discutii cu mine cum stau eu cu altii...fiscul ma pune sa platesc 12% indiferent daca incasez sau nu chirii.Oricum,multumesc macar pt ca ati dat atentie subiectului.

Alte discuții în legătură

Suprainchiriere spatiu comercial strelitia strelitia Vreau sa inchiriez un spatiu care e potrivit activitatii mele, numai ca acel spatiul este inchiriat de o societate direct de la proprietar. Sunt cam in jur de ... (vezi toată discuția)
Si chirie si impozit pentru un spatiu dintr-o institutie publica? iulian68 iulian68 Am inchiriat un spatiu intr-o scoala si acum primesc instiintare de la fiscul local ca trebuie sa platesc si impozit pe spatiul respectiv,deoarece scoala este ... (vezi toată discuția)