avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias rau platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias rau platnic

Buna ziua.
Sunt in urmatoarea situatie: Acum trei ani am acordat un imprumut cu garantie imobiliara (o garsoniera), unei cunostinte.
Din imprumutul initial 32000e s-au achitat 6000e.
Pt. restul de 26000 s-a incheiat un contract de dare in plata, notarial, intabulat, eu si sotia devenind proprietari ai garsonierei respective.
Din compasiune pt. cunostinta respectiva i-am inchiriat acesteia, atat prin contract notarial cat si la sectia financiara, respectiva garsoniera.
Contractul notarial este pe 10 ani cu prelungire automata cu conditia ca chiriasul sa nu aiba mai mult de trei luni restanta la chirie sau utilitati.
In momentul de fata chiriasul are trei luni de neplata a chiriei....pe langa toate acestea cu toate ca eu am inchiriat unei persoane in momentul de fata in imobil locuiesc trei persoane.
Din cauza faptului ca eu nu incasez chiria, nu am mai facut la fisc un nou contract pt. perioada 2014-2015 mai ales ca trebuia sa fac si certificat energetic.
Care sunt pasii necesari pt. a evacua chiriasul rau platnic...?
Ma sfatuiti sa reinoiesc contractul la financiar, chiar daca eu nu imi primesc chiria...?
Mentionez ca pana in acest an am fost perfect legal din toate punctele de vedere...impozit la zi...chiar si CASS-uri platite la aceasta chirie.
Cel mai recent răspuns: Get0dac , utilizator 09:35, 24 Aprilie 2014
Buna ziua,
Daca nu va veti putea intelege civilizat cu acel chirias, va trebui sa-l somati fie sa va achite toate datoriile fie sa evacueze imoilul.
Daca nu da curs somatiei veti fi obligat, in functie de clauzele contractuale, fie sa va adresati unui executor judecatoresc pentru evacuare fie instantelor in acelas sens.
Nu uitati ca sedinta de informare initiala de mediere este obligatorie.
Get0dac a scris:



Care sunt pasii necesari pt. a evacua chiriasul rau platnic...?



Actiune in instanta pentru evacuare nerespectarea clauzelor contractual asumate

Daca doamna nu se prezinta la mediator...?
Este obligatorie medierea si in cazul executorului sau doar inainte de actiunea in instanta..?
Aveti idee cat mai dureaza in instanta o actiune pentru evacuare..? Cat mai costa..?
Exista sanse ca instanta sa nu accepte evacuarea (mi se pare absurd), in conditiile in care eu nu imi primesc chiria...?
Noul cod civil a schimbat ceva in procedura evacuarii, in favoarea proprietarului...? Ca pana acum din cate stiu era foarte greu sa evacuezi un chirias.
Va multumesc pt. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in vederea evacuarii unui chirias rau platnic. biliargiul biliargiul Buna ziua. Anul trecut am dat imprumut unei doamne suma de 32000e, am facut un contract de imprumut cu garantie ipotecara, garantia fiind o garsoniera. Doamna ... (vezi toată discuția)
Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Evacuare chirias DS_13 DS_13 Va rog sa-mi spuneti care este procedura legala prin care pot evacua un chirias dintr-o locuinta situata intr-un imobil administrat de Consiliul Local. ... (vezi toată discuția)