avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune insuficient timbrata; poate fi invocata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel?

S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca valoarea pretentiilor reclamantului este mai mare. Reclamantul si-a insusit acest raport, si a solicitat obligarea paratilor la plata acelei sume. Cererea aceasta s-a facut la ultimul termen, cand s-a judecat cauza, fara ca instanta sa pune in vedere reclamantului sa completeze taxa de timbru. De asemenea, nici unul dintre parati nu a ridicat aceasta problema.

S-a dat castig de cauza reclamantului.
In apel, la al doilea sau al treilea termen, poate fi invocata exceptia netimbrarii?

Ce ar trebui sa faca instanta: sa anuleze cererea reclamantului, de la fond, ca netimbrata, sau poate pune in vedere acestuia sa completeze taxa de timbru?

Ar fi legal sa dea posibilitatea intimatului-reclamant sa plateasca acum diferenta pe care nu a platit-o la fond? In conditiile in care instanta de fond nu i-a cerut acest lucru?

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2008
loki, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:01, 27 Martie 2009
Din punctul meu de vedere instanta respinge apelul ca nefondat .Reclamantul are posibilitatea de a formula o noua actiune , intrucat hotararea prin care s-a respins actiunea ca insuficient timbrata nu are putere de lucru judecat in ceea ce priveste fondul pricinii .Daca datele dvs. sunt corecte asta ar fi solutia .
Pentru userul alex9ys

Recursul va fi respins.
Acest lucru nu inseamna ca respectiva persoana nu poate sa mai formuleze o alta actiune in pretentii impotriva dvs...dupa acest recurs...:((


Av. Cermak
Persoanei care v-a dat in judecata ii va fi respins recursul.

Asta nu inseamna ca nu poate promova o noua actiune, intrucat nu a avut loc o judecata pe fondul cauzei.
Da, asta asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Instanta a respins cererea ca netimbrata. ce sanse am in recurs? arania arania Buna seara, Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul ... (vezi toată discuția)