avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indreptare greseala in hotarare apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indreptare greseala in hotarare apel

Se poate indrepta o greseala privind calitatea in cadrul procesului (parat sau reclamant) intr-o hotarare de la apel ?
S-a mentionat faptul ca parata are de platit reclamantului suma de........, corect fiind reclamantul are de platit paratei suma de.........
Aceste calcule reies din explicatiile date de instanta de asemenea si calculele.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters199472 , utilizator 11:26, 23 Martie 2011
Art. 281 Cpc
Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere.
Instanta se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu. Partile vor fi citate numai daca instanta socoteste ca este necesar sa dea anumite lamuriri.
In cazul hotararilor, indreptarea se va face in ambele exemplare ale hotararii.
Art. 281^3
Incheierile pronuntate in temeiul art. 281 si 2811, precum si hotararea pronuntata potrivit art. 2812 sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat, dupa caz, indreptarea, lamurirea sau inlaturarea dispozitiilor potrivnice ori completarea.
Partile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de indreptarea, lamurirea sau completarea hotararii.



Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o diferenta de taxa de timbru? mihaiabana mihaiabana Va rog sa-mi spuneti cum pot sa recuperez o diferenta de taxa de timbru platita in plus, ceruta in concluziile scrise dar neregasita in sentinta. Va multumesc (vezi toată discuția)
Act gresit ilie33danut ilie33danut Am facut o actiune civila in constatare la judecatorie, prin care sa se constate valabilitatea unei conventii de vanzare- cumparare unde sa cerut si o ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)