avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensionarul cu invaliditate gradul III este asigurat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensionarul cu invaliditate gradul III este asigurat in sistemul de sanatate?

pensionarul cu invaliditate grad III este asigurat pentru sanatate in procent de 100% de Casa de pensii sau imparte acest procent( 50/50%) cu angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:20, 23 Martie 2011
Sa intelegem ca aveti ca lucrati prin conventie?
ce stiu eu este ca beneficiati de servicii medicale suportate de CAS, in baza pensiei de invaliditate , grad 3.In privinta retetelor, acestea au un grad de compensare de pana la 50 %.
1. La sanatate nu exista un anumit grad de asigurare (100%, 50% sau altfel). Ori esti asigurat ori nu esti asigurat.
2. Ca pensionar de invaliditate sunteti asigurat la sanatate chiar daca nu aveti incheiat un CIM pentru maxim 4 ore pe zi.
3. Daca aveti si un CIM vi se retin contributiile ca la orice alt salariat, in functie de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cu limita de varsta larisaafanasov larisaafanasov Am urmatoarea situatie: O salariata de-a noastra care are CIM pe perioada nedeterminata, in calitate de ajutor bucatar, cu 4 ore/zi este pensionara pe caz de ... (vezi toată discuția)
Debit pensie de invaliditate NICU GITAN NICU GITAN Daca o persoana ,pensionar gradul III,lucreaza la o unitate 4 ore ,iar in paralel o alta societate comerciala ii plateste,din proprie initiativa CAS care ar ... (vezi toată discuția)