avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită instanta competenta pentru contestatia la poprire
Discuție deschisă în Executare silită

instanta competenta pentru contestatia la poprire

instanta care a judecat fondul a fost tribunalul - sectia litigii de munca
persona respectiva care a castigat procesul a mers la un executor jud si acesta din urma a dispus infiintarea popririi pe conturile bancare si as dori sa stiu care este instanta competenta sa judece contestatia la poprire
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 7 Iunie 2008
competenta ar fi judecatoria, ca instantza de fond.
In conformitate cu prevederile art. 146 Cod Procedura Fiscala, in situatia in care se invoca neregularitati privind infiinatarea popririi, instanta judecatoreasca in a carei raza teritoriala se afla domiciliul sau sediul tertului poprit, este cel care va pronunta cu privire la meninerea sau desfiintarea popririi.
Trebuie a stiti, ca in acest caz judecata se face de urgenta si cu precadere, iar pe baza Hot. de mentinere a popririi - daca instanta va pronunta in acest sens - organul de executare (executorul judecatoresc) poate incepe executarea silita al tertului poprit.
Ce treaba are Codul de procedura fiscala cu o hotarare pronuntata de Tribunal - sectia litigii de munca? :-/
In acest caz, este aplicabil Codul de procedura civila si nu cel de procedura fiscala.
Potrivit art.400 C.proc.civ., instanta competenta este judecatoria in circumscriptia careia are loc executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire tert in cazul creantelor fiscale primcaz1 primcaz1 Buna ziua, In cazul infiintarii unei popriri pentru recuperarea unor creante fiscale, conform Codului de procedura fiscala, ce se intampla daca tertul poprit ... (vezi toată discuția)
Proprire angajat DTonik DTonik Buna ziua ! Am fost instiintat de infiintarea unei propriri asupra unei sume de bani pe care un angajat datoreaza catre finante. Ca angajator in cat timp ... (vezi toată discuția)
Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)