avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu intretinerea.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu intretinerea.

Buna ziua,

Situatia sta in felul urmator:

Locuiesc intr-o garsoniera cu un prieten. Am declarat ca stam 2 persoane. Dupa o perioadata m-am trezit cu 3 persoane la intretinere, fara sa fiu instiintat, cu pretextul ca e "trafic de persoane". Am vorbit cu administratorul care m-a trimis la presedintele asociatiei de locatari. L-am rugat sa imi puna la dispozitie Listele cu Intretinerea lunara de cand m-am mutata pana in prezent. Dansul mi-a spus sa fac o cerere de care sa atasez contractul de inchiriere.

Precizez ca nimeni nu a stat mai mult de 15 zile/luna la mine, primesc vizitatori, insa administratia nu are o baza legala si nici nu am fost instiintat. Eu nu mai vreau sa mai stau in garsoniera respectiva si nici nu vreau sa mi se esaloneze (regularizeze) cheltuielile. Am de plata in jur de 1200 RON. Vreau sa fac calculul sa vad cat mi-a fost incarcat pe parcursul unui an si jumatate din care sa scad la intretinere. Vreau sa platesc cat am de plata exact la intretinere si nimic mai mult.

Pot sa fac asta? Ce nu trebuie sa platesc eu, in calitate de chirias, cand vine vorba de intretinere? Am dreptul eu, chiriasul, la Listele cu intretinerea (pe toate lunile respective)?

Ce pot sa fac?

Multumesc,
Cosmin
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:44, 2 Decembrie 2013
Pai nu prea aveti dreptate de vreme ce 70% din intretinerea pe octombrie o veti plati dv., asa cum v-ati inteles cu proprietarul, asta insemnand ca in acel 70% intra locuirea a doua persoane, nu?

In general, atunci cand vreti sa anuntati modificarea numarului de persoane, o faceti in scris, ca administratorul mai uita, mai nu-si aduce-aminte.....

Suma pentru o persoana in plus este 15 - 20 lei, dar daca considerati ca "conteaza", propuneti-i administratorei sa va scada 1 persoana luna viitoare pentru compensare, daca isi aduce aminte de intelegerea verbala intre dv. si ea si vrea sa repare greseala.
Problema a fost trecerea de la sistemul pauchal la apometre.Si diferenta este destul de mare in jur de 120 lei.

Administratotul stia ca vor locui 2 persoane insa a considerat inital ca locuind acolo efectiv de la jumatatea lunii ,va pune o singura persoana sa plateasca pentru toata luna.

Voi avea de plata 300 lei pentru o jumatate de luna ceea ce nu mi se pare ok.

Intelegerea cu propietarul a fost facuta pe baza promisiunii administratorului(care acum nu isi mai aduce aminte)si presupunea existenta unei singure persoane la intretinerea pe luna octombrie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
redwhite, utilizator
In cazul acesta vorbiti cu proprietarul care la randul lui sa vorbeasca cu administratora sa faca reducerea aceasta de bani pentru apa la pausal pentru cain apartament nu s-a locuit jumatate de luna, deci oricum nici la pausal nu a fost consum de apa, iar pentru restul cheltuielilor sa va considere 1 persoana din aceleasi considerente, ca jumatate de luna nu s-a locuit deloc.

Adica, ar putea avea bunavointa sa dea uitarii "uitarea" si sa faca o recalculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de consum neafisate - se platesc penalitati in acest caz? banciov banciov Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: in 15 octombrie 2013 am cumparat la licitatie un imobil care are datorii la intretinere peste 20 000 ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume proprietare pe lista de intretinere alex1980 alex1980 Buna ziua. Pe data de 10.06.2014 am vandut garsoniera pe care o detineam insa cu acordul noului proprietar am stabilit ca mai pot sta pana la 01.09.2014. ... (vezi toată discuția)
Cateva nelamuriri buzz0ut buzz0ut Buna ziua, as dori cateva lamuriri pentru niste probleme avute cu o asociatie de propietari cu centrala proprie de incalzire privind intretinerea unde am fost ... (vezi toată discuția)