avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Informatii de interes public?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Informatii de interes public?

As vrea sa stiu,daca am dreptul sa formulez o cerere catre Primarie,prin care sa solicit sa mi se comunice o lista cu toti banii publici,cheltuiti de Primarie si scopul cheltuielilor. Daca pot solicita sa mi se comunice provenienta tuturor fondurilor din bugetul Primariei.
Daca pot solicita sa mi se comunice cat anume a costat o activitate platita din banii publici,respectiv asfaltarea unei parcari,plombarea unor drumuri,etc.
Exista o baza legala in acest sens ? Care ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 08:20, 23 Martie 2011
Puteti obtine aceste informatii, suportand costul imprimatelor, pe baza prevederilor Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public. In Normele la aceasta aveti modelul formularului de solicitare...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
GUVERNATOR MG, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibillitatea verificarii folosirii bugetului primariilor? scooby_doo scooby_doo Buna ziua, Ma intereseaza sa intru in legatura cu cineva care stie despre prevederile legale in ceea ce priveste posibilitatea verificarii modului in care ... (vezi toată discuția)
Sesizare primarie nerezolvata de 2 ani Noele Noele Buna ziua. Pamanatul din fata casei mele s-a surpat datorita ploilor si trecerea masinilor cu mare tonaj.Prima Sesizare am facut-o impreuna cu ceilalti ... (vezi toată discuția)
Redactare sesizari/cereri, de catre un avocat/consilier juridic KiralyOtto KiralyOtto Buna ziua, M-ar interesa daca exista un avocat/consultant juridic care poate redacta mai multe cereri/sesizari catre Primarie, care ar fi costurile per ... (vezi toată discuția)