Aveti garantii constituite pentru garantarea executarii obligatiilor? Daca aveti, ii dati bataie inainte cu executarea. Daca nu, nu prea aveti ce face.
Nu au fost constituite garantii, iar cuantumul creantelor ajunge la 23.101 lei. Si ca acest debitor mai sunt multi. Pierderea este colosala,dar deocamdata este suportata. Insa trebuie sa existe un instrument pentru apararea societatilor de tipul societatii in care lucrez. Sunt stagiara de putin timp si nu sunt familiarizata cu metodele specifice recuperarii creantelor care au un cuantum mai mic decat cel prevazut de Legea actuala a insolventei. Macar daca as putea folosi retroactiv Lg 85, in care cuantumul era de 10.000 lei.
Nu va bazati prea mult pe procedura insolventei. Daca debitorii nu au active libere de sarcini, nu veti face decat sa pierdeti timpul prin Instanta si pe la Adunarile creditorilor.
daca au active puteti recupera banii pe calea executarii silite. daca nu aveti un titlu executoriu va recomand sa intentati actiuni pe og 5/2001 sau OUG 119, ori pe calea dreptului comun, in functie de caracteristicile raporturilor juridice cu debitorii.
Cerere insolventa
misu76
buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa
nukarela
DACA O FIRMA ARE DATORII CATRE FINANTE(IMPOZIT SALARII, TVA, IMPOZIT PROFIT, CAS,CASS,SOMAJ ETC) POATE FI DECLARATA IN INSOLVENTA DE CATRE ADMINISTRATIA ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva???
Andrei T
am si eu o problema in legatura cu executarea silita. am solicitat executarea silita impotriva unei societati debitoare. singurele bunuri pe care le detinea ... (vezi toată discuția)