avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA

DACA O FIRMA ARE DATORII CATRE FINANTE(IMPOZIT SALARII, TVA, IMPOZIT PROFIT, CAS,CASS,SOMAJ ETC) POATE FI DECLARATA IN INSOLVENTA DE CATRE ADMINISTRATIA FINANCIARA? DACA DA, CARE ESTE CUANTUMUL DATORIEI PENTRU CARE POATE FI DECLARATA IN INSOLVENTA
Cel mai recent răspuns: nukarela , utilizator 13:17, 17 Iulie 2012
Organul fiscal poate solicita deschiderea procedurii insolventei pentru o creanta de minim 45.000 lei, dar nu este obligatoriu. Organul fiscal poate initia masuri de executare silita in vederea recuperarii sumelor care reprezinta obligatii la bugetul de stat, poate atrage raspunderea in solidar cu societatea a organelor de conducere (asociati, administratori). De asemenea, in cazul unor obligatii la bugetul de stat neindeplinite organul fiscal poate sesiza organele de cercetare penala pentru fapte de evaziune fiscala.
In concluzie nu este obligatoriu ca organul fiscal sa ceara deschiderea procedurii insolventei asupra debitorului.
MULTUMESC=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate edusa edusa ce se intampla cu o firma declarata de administratia financiara in insolvabilitate pt 6670 ron debit si 3500 penalizari? (vezi toată discuția)
Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)
Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)