avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... emitere decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

emitere decizie de concediere

am fost in concediu pentru crestere copil pe perioada de 2 ani , am primit preaviz , poate fi emisa decizia de concediere inainte de a se implini termenul de preaviz pentru a depune actele la AJOFM cat mai repede
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 24 Martie 2011
Teoretic, decizia se va emite la expirarea termenului de preaviz.
Angajatorul poate, in baza art.79 alin 7 din Codul muncii, sa renunte total sau partial la preaviz. Daca isi da acordul si renunta la o parte din preaviz, vi se va putea emite decizia de incetare a cim.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
ContSters193035, utilizator
cu o precizare. Angajatorul nu poate renunta la preaviz, daca cererea de incetare a contractului de munca vine din partea acestuia si nu a salariatului. Deci raspunsul dvs este nu. Angajatorul este obligat sa astepte termenul de preaviz pe care vi l-a dat.
Teoretic, decizia se va emite la expirarea termenului de preaviz.

Teoretic habar nu aveti de codul muncii :(
Decizia se emite inainte de inceperea preavizului #-o

Legea nr. 53/2003 CODUL MUNCI
ART. 75
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului

Angajatorul poate, in baza art.79 alin 7 din Codul muncii, sa renunte total sau partial la preaviz.

Cred ca si practic :(

Unde s-a mai auzit ca angajatorul care concediaza sa renunte la preaviz??? :O
Art. 79 reglementeaza demisia nu concedierea :(

cu o precizare. Angajatorul nu poate renunta la preaviz, daca cererea de incetare a contractului de munca vine din partea acestuia si nu a salariatului.

Nu a spus clar doamna ca este concediata:hammer:? A spus ceva de vreo cerere de incetare?...#-o
daca doamna tanjiani citea mai atent observa ca precizarea mea a fost vis-a-vis de predecesoare ce a rapuns. asta 1 si 2, daca citea si mai atent observa ca predecesoarea mea a facut deja precizarile la care doamna tanjiani facea referire... #-o:hammer:

... dar e greuuu rau sa citesti atent. important este sa te bagi in seama...
1. Este vorba despre concediere si nu despre demisie ... prin urmare, art.79 alin.7 C.mun. , in principiu, nu este aplicabil si in cazul concedierii.

2. Decizia de concediere se poate emite si inainte de expirarea termenului de preaviz ... legea nu interzice acest lucru .

P.s.
Unde este prevazut in Codul Muncii faptul ca, *Angajatorul nu poate renunta la preaviz, daca cererea de incetare a contractului de munca vine din partea acestuia si nu a salariatului*..... :-/

Alte discuții în legătură

Demisie art 79 sau 81 conf noului cod republicat??/ alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Astazi am avut doua decizii de incetare conf art 79-7 respectiv 79-4; conf Codului Muncii Republicat la ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Zile comunicare decizie madelaine28 madelaine28 situatie: angajatul isi da demisia, scrie de preaviz in cererea de demisie. angajatorul accepta cererea, dar la mijlocul perioadei de preaviz vine cu decizia ... (vezi toată discuția)