avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei

am primit decizia de pensie la limita de virstra in februarie 2010..........si acuma am constatat ca as mai putea adauga la vechimea din cartea de munca o alta perioada care nu a fost trecuta in cartea de munca............as dorii sa stiu daca mai este posibil si ce trebuie sa fac?.....multumesc
Cel mai recent răspuns: miti1956 , utilizator 09:59, 30 Martie 2011
contestatia se poate face in termen de 45 de zile de la momentul primirii prin posta a deciziei. Daca nu au trecut aceste zile puteti face iute o contestatie. Daca au trecut... intai trebuie sa va prezentati la Casa de pensii si sa depuneti acolo cererea de recalculare... insa nu va va ajuta cu nimic. Ideal este sa nu fi trecut 45 de zile de la primire. Asa sigur reusiti... Succes.
Legea 263/2010
Art. 107
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.


Legea 263/2010, art.107 (3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor
și/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.

Nu poate fi vorba de contestatie deoarece nu a fost o greseala de calcul. Prezentati dovada vechimii gasite ulterior si solicitati recalcularea pensiei.
@ pneagu

asa se numeste in termen juridici cererea de recalculare... generic... contestatie #-o
Apa_dulce a scris:
@ pneagu
asa se numeste in termen juridici cererea de recalculare... generic... contestatie #-o

Nu este deloc asa. Intre cererea de recalcularea a drepturilor de pensie si contestatia impotriva deciziei de pensie nu este nicio legatura, fiind reglementate distinct.

Cererea de recalculare a drepturilor de pensie se poate face oricand se solicita adaugarea unor stagii sau venituri nevalorificate si care pot fi dovedite cu inscrisuri eliberate in conditiile legii, contestatia vizeaza corectitudinea deciziei de pensie.

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta florinn755@yahoo,com florinn755@yahoo,com Din 14.05.2010 am primit decizia de pensie pentru munca depusa si limita de varsta.Doresc sa stiu daca mai pot sa adaug 2 ani vechime la totalul anilor,adica ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Ligia1985 Ligia1985 Buna ,ce demers trebuie urmat pentru a obtine recalcularea unei pensii ?Decizea a fost aprobata in 2014. Multumesc (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei in decizia de pensionare nu a fost corecta Ligia1985 Ligia1985 Buna ziua ,mama mea a fost pensionata in 2014 insa atunci nu au vrut sa ii acepte toate adeverintele atasate la dosar .Calcularea pensiei nu a fost corecta .Au ... (vezi toată discuția)