avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcularea pensiei in decizia de pensionare nu a fost ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcularea pensiei in decizia de pensionare nu a fost corecta

Buna ziua ,mama mea a fost pensionata in 2014 insa atunci nu au vrut sa ii acepte toate adeverintele atasate la dosar .Calcularea pensiei nu a fost corecta .Au cerut o adeverinta de la Uzina Tractorul (inchisa deja )cu arhivele pe un camp langa Bucuresti .Pentru contestatie a avut la dispozitie 30 de zile adeverita a ajuns dupa 3 luni si nimeni nu a mai facut nimic .Exista posibilitatea juridica de a cere o recalculare ,totusi a muncit ani de zile ? Ce se mai poate face se poate cere acum o recalculare cu noua lege ?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ligia1985 , utilizator 20:28, 28 Ianuarie 2019
Se poate cere recalculare pe art.107(3) din legea 263/2010.
Art.107
(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia.
Multumesc ,si trebuie sa ma duc direct la casa de pensii sau in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Ligia1985 Ligia1985 Buna ,ce demers trebuie urmat pentru a obtine recalcularea unei pensii ?Decizea a fost aprobata in 2014. Multumesc (vezi toată discuția)
Recalculare pensie la limita de varsta Michi 33 Michi 33 Sotia mea e pensionata de 6 ani.Acum poate ataca in istanta decizia de pensionare avand noi adeverine doveditoare de sporuri si prime daca nu a contestat ... (vezi toată discuția)
Casa de pensie tudosevictorel tudosevictorel Sunt pensionat la limita de varsta din 2015 si din octombrie 2018 m-am angajat cu contract de munca pe o perioadă nedeterminată. Trebuie sa anunt casa de ... (vezi toată discuția)