avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna ,ce demers trebuie urmat pentru a obtine recalcularea unei pensii ?Decizea a fost aprobata in 2014.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:37, 29 Ianuarie 2019
Ce motiv aveti pentru a solicita recalcularea pensiei. Decizia de pensionare putea fi contestata in 30 de zile de la primire.
Daca depuneti documente suplimentare la CJP puteti solicita in acelasi timp recalcularea pensiei.
Buna,la momentul deciziei nu au vrut sa ia in considerare tot ce era scris in cartea de munca,si au cerut o adeverinta justificativa de la uzina Tractoru.Din pacate uzina era de mult inchisa si arhiva mutata undeva langa Bucuresti.Din pace adeverinta a ajuns in posesia noastra dupa 3 luni deci cele 30 de zile se terminasera .
Depuneti la casa locala:
1)Cererea de recalculare in baza art.107(3) din legea 263/2010.
Art.107
(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia.
2)Adeverinta in original
3)Un cupon de pensie
4)Copie C.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea pensiei in decizia de pensionare nu a fost corecta Ligia1985 Ligia1985 Buna ziua ,mama mea a fost pensionata in 2014 insa atunci nu au vrut sa ii acepte toate adeverintele atasate la dosar .Calcularea pensiei nu a fost corecta .Au ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei maia1956 maia1956 am primit decizia de pensie la limita de virstra in februarie 2010..........si acuma am constatat ca as mai putea adauga la vechimea din cartea de munca o alta ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie la limita de varsta Michi 33 Michi 33 Sotia mea e pensionata de 6 ani.Acum poate ataca in istanta decizia de pensionare avand noi adeverine doveditoare de sporuri si prime daca nu a contestat ... (vezi toată discuția)