avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie la limita de varsta

Sotia mea e pensionata de 6 ani.Acum poate ataca in istanta decizia de pensionare avand noi adeverine doveditoare de sporuri si prime daca nu a contestat decizia la vremea respectiva si ce sanse de reusita are?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:57, 16 Februarie 2018
Daca adeverintele sunt noi, atunci faceti cerere de recalculare in baza art.107(3) si (5) din legea 263/2010.

(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia.

(5) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (3) și (4) se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată solicitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Ligia1985 Ligia1985 Buna ,ce demers trebuie urmat pentru a obtine recalcularea unei pensii ?Decizea a fost aprobata in 2014. Multumesc (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei in decizia de pensionare nu a fost corecta Ligia1985 Ligia1985 Buna ziua ,mama mea a fost pensionata in 2014 insa atunci nu au vrut sa ii acepte toate adeverintele atasate la dosar .Calcularea pensiei nu a fost corecta .Au ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiv! ranedo ranedo Buna ziua! In anul 2007, am primit Decizia de pensionare pentru invaliditate,cand am depus pentru calcularea acesteia ,ceea ce mi sa cerut ,doar Cartea ... (vezi toată discuția)