chiar daca doi soti nu au casatoaria desfacuta si in mod legal,instanta de fond poate dispune celuilalt parinte care nu are un copil in intretinere,la plata unei asemenea pensii(de intretinere)?adica sa il oblige la plata unei pensii cu titlu de pensie de intetinere?
Instanta poate dispune ( inainte de desfacerea casatoriei si doar in urma unei actiuni de incredintare a minorului sau de stabilire domiciliu minor introdusa de catre unul dintre soti) , stabilirea pensiei de intretinere, doar prin hotarare judecatoreasca, instanta luand act de despartirea, in fapt, a sotilor, acestia trebuind sa dovedeasca cu martori situatia dintre ei si imposibilitatea continuarii convietuirii in cuplu.
Divort cu minor
dulcedor
buna ziua
va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)
Divort
rmm
Buna ziua,
Problema mea e des intalnita din pacate: casatoriti de aproape 5 ani, impreuna din vremea liceului, am ajuns acum destul de straini, S-au adunat ... (vezi toată discuția)