avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor iesire indiviziune

Buna ziua!
Problema pe scurt este in felul urmator: o mostenire, 5 mostenitori. Unul din mostenitori (eu) doreste iesire din indiviziune, ceilalti nu. Am inteles ca trebuie mers in tribunal, dar, imi puteti spune daca voi avea castig de cauza avand in vedere ca deschiderea la strada este de 11,5 m, pe o parte casa iar pe cealalta o anexa pe care o foloseste persoana care vrea sa iasa din indiviziune, si la care nu vrea sa renunte deoarece a facut imbunatatiri.
Intrebare 1- pot iesi din indiviziune revenindu-mi anexa, o parte din casa si in continuarea anexei restul de teren pana la completarea cotei parti care imi revine, ramanand cu cale de acces in curte comun?
2- va rog sa imi spuneti daca am inteles bine dintr-un alt mesaj - casa vecinului pe hotar, eu obligata sa constuiesc lipit de calcanul vecinului? (mi-ar conveni). vecinul obligat sa-mi dea voie sa construiesc lipit de casa lui?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ssilvia , utilizator 23:22, 6 Iunie 2008
Nimeni nu poate fi obligat sa ramina in indiviziune, insa cand partile nu se inteleg, se ajunge neaparat in instanta. In cazul dvs. numai o expertiza la fata locului va putea lamuri instanta si va dispune in consecinta.
Insa, cel mai bine, pana ajungeti la judecata, incercati sa gasiti toti o solutie si sa fiti de acord asupra modului de impartire a loturilor care se cuvin fiecaruia. Noi putem spune de aici, multe, dar daca dvs. nu va puteti intelege cu vecinul langa care doriti sa construiti< ce fel de convietuire va asteapta??
Va multumesc!
Revin cu o alta problema. In cazul in care iesirea din indiviziune nu este dorita decat de un mostenitor din 5, ma poate obliga sa se vanda toata proprietatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra baie calcan Adi1B Adi1B Buna ziua, Am mostenit o casa veche batraneasca care este lipita la calcan cu o vila cu 2 etaje. Intentionez sa daram casa batraneasca si sa construiesc o ... (vezi toată discuția)
Constructie pe hotar arara arara va rog frumos sa imi spuneti si mie daca pot ridica o constructie lipita de casa vecinului care este construita pe hotar (raspunsul imi este necesar pentru a ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)