avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra baie calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra baie calcan

Buna ziua,

Am mostenit o casa veche batraneasca care este lipita la calcan cu o vila cu 2 etaje. Intentionez sa daram casa batraneasca si sa construiesc o casa noua cu etaj. Problema este ca vecinul are geamurile de la 2 bai pe calcan si or sa fie astupate de etajul de la casa ce intentionez sa o construiesc. Terenul este ingust si nu se poate construi decat lipit la calcan. Din cate stiu el nu are voie sa aiba geamuri pe calcan, dar in cazul in care a obtinut acordul fostului proprietar, poate sa ma impiedice sa construiesc etajul ce ii va acoperi geamurile?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adi1B , utilizator 15:41, 16 Martie 2017
Da. Si daca nu a obtinut acordul, insa a facut cadastru sau are o vechime mare de cand are acele ferestre...
Multumesc pentru raspuns, in acest caz inteleg ca solutia este o curte de lumina in dreptul acelor ferestre?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot opri vecinul de pe calcan sa-si suprainalte casa acoperindu-mi geamul de lumina? Diana Macarascu Diana Macarascu Buna ziua, Casa soacrei mele are calcan cu o alta casa, iar pe acest calcan exista doua geamuri de lumina (din constructia originala 1920, plan cadastral ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatati baranmariana baranmariana Buna ziua am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate baranmariana baranmariana in 2006 am construit o casa p+e+m, proiectul fiind pe limita de proprietate din cauza pot existent fiind un teren cu a suprafata destul de mica;la ... (vezi toată discuția)