avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren de catre persoane cu cetatenia germana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren de catre persoane cu cetatenia germana

Din cite am auzit nu exista inca posibilitatea de a cumpara o casa cu teren in Timisoara daca nu ai cetatenia romana . E data o lege dar cu aplicare in 2012 . Va rog sa ma faceti sa inteleg cum stau lucrurile in realitate . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 10:38, 23 Martie 2011
Daca sunt cetateni ai unui stat din UE pot cumpara terenuri in Romania de la data aderarii noastre la UE.
Nu e chiar asa. Cetatenii UE rezidenti in Romania pot cumpara terenuri aici de la data aderarii. Cetatetii UE nerezidenti in Romania pot cumpara terenuri de la 1 ianuarie 2012. Chestiunea este reglementata in legea 312/2005:

Art. 4 - Cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, precum şi persoana juridică nerezidentă, constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru reşedinţe secundare, respectiv sedii secundare, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană.
Corect. Asa patesti cand nu citesti. M-am bazat pe memorie, N-am mai citit legea respectiva de cand a aparut.

Si imi aminteam doar de mentiunile art. 3, nu si de completarea data de art. 4.

merci pentru corectura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain poate cumpara casa de la parinti cameleon1 cameleon1 Buna ziua! Parintii mei doresc sa-mi faca acte pe casa plus pamantul aferent cu contract de vanzare-cumparare.Problema este ca eu sunt cetatean austriac,nu ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere/concesiune intre persoana fizica si persoana juridica EEngineering EEngineering Va multumesc sa ma ajutati. Firma mea a cumparat un teren (fiind strain nu pot cumpara ca PF). Am inceput sa construiesc casa pe persoana fizica (un ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)