avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

Buna ziua. Sotul meu are salariu de incadrare (brut) 1800ron, deci net-ul ajunge cam la 1200ron. Angajatorul opreste lunar 10% garantie pentru masina, si vireaza in contul sotului sume intre 750-900ron, functie de targetul realizat, si bonuri de masa. In contractul de munca nu se specifica valoarea salariului net in functie de target-ul realizat. As vrea sa stiu cum putem proceda pentru recuperarea banilor, sau daca ceea ce a facut angajatorul este legal. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danat2905 , utilizator 19:01, 24 Martie 2011
Stimata doamna, retinerile respective se pot face numai in baza a ceea ce scrie in contractul individual de munca. Poate contractul a fost modificat prin act aditional si sotul nu isi mai aduce aminte ce a semnat.
De asemenea, este posibil sa aiba in contract precizari privind suma totala a salariului, ce este alcatuita din bani + bonuri de masa, astfel ajungand la suma totala neta de 1200 Lei.
Retinerea de 10% drept garantie pentru masina este, la prima vedere, lipsita de temei legal, in mod normal se opresc garantii pentru cei care sunt gestionari, insa obligatia angajatorului este de a le restitui acesti bani la incetarea raporturior de munca.
Va sugerez sa cercetati cu atentie contractul individual de munca al sotului si sa verificati daca nu cumva exista si acte aditionale la acesta.
Este semnat act aditional pentru garantia de la masina..si atat. Initial, la angajare salariul a fost de 1500 (brut) + 5% spor vechime - virandu-se in contul de salariu sume cuprinse intre 750 - 1000lei, dupa aprox. un an salariul a fost modificat la 1600(brut) + 10% spor vechime - sumele virate in contul de salariu fiind intre 750 - 1300lei. Bonurile de masa au valoarea de 174 lei si nu sunt specificate in contractul de munca.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
danat2905, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 ANGAJATORUL a trecut in contract 750 lei si 12 bonuri de masa de 9 lei,program 12/24 si banii pe card si in mina primesc 570 lei si 12 bonuri de masa. AM dat ... (vezi toată discuția)
Sporul de fidelitate ContSters394407 ContSters394407 Buna ziua, In cadrul firmei se ofera spor de fidelitate in felul urmator: la 1 an vechime se ofera 4 % la 2 ani vechime se ofera 8 % la 3 ani vechime ... (vezi toată discuția)
Salariul poate oscila? xdogcatalin xdogcatalin recent am aflat ca imi va scade salariul pt ca nu am atins target_ul,ideea e ca luam 1000 lei,si acum voi lua 500,ceea ce ma enervat foarte tare.nu sunt ... (vezi toată discuția)