avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC pentru tata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC pentru tata

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la intrebarile mele..Sunt insarcinata dar nu lucrez,singurul venit din casa este salariul sotului meu....lucreaza de 4ani si am dori daca se poate sa iasa el in CCC si de cand?Insa el are un salariu de 720ron.....cum se va calcula indemnizatia?Este mai convenabil sa alegem CCC pe o perioada de 12 luni si apoi el sa se intoarca la lucru?Si daca ar fi sa se intoarca pana in 12 luni la munca ,cand o poate face si care sunt avantajele materiale?Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns,ne apuca groaza cand ne gandim cum vom face.Va multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ElenyG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 28 Martie 2011
1. Angajatorul trebuia sa emita o decizie prin care se intrerupe temporara activitatea iar salariatilor (sau unora dintre ei) li se suspenda contractul indicidual de munca (si se facea un tabel, anexa la decizie, cu salariatii respectivi).
2. Adeverinta si decizia le atasati la dosarul pentru CCC pe cate il depuneti la Primarie.
3. OUG 111/2010 spune:
Art.2...
(5) Cele 12 luni prevazute la alin.(1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
f) se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
...
Asta in conditiile in care angajatorul a trimis in somaj tehnic acei salariati .. exista decizii de suspendare depuse la ITM, declaratia depusa la ITM de catre angajator etc.
Buna ziua,tot referitor la subiectul deschis de mine as vrea sa mai intreb ceva.Deci in ultimile 12 luni anterioare nasterii,sotul are aceste 2 luni de CFP care il afecteaza,dar nu exista posibilitatea de a iesi in CCC dupa 2 luni de la nastere.....adica el va lucra in continuare...si in momentul in care are acele 12 luni cu ,cotizatie sa depuna atunci actele?Va intreb pentru ca incerc sa gasesc solutii si cred ca v-am zapacit cu intrebarile mele.Va multumesc.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC se iau in calcul numai cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. Cele 2 luni nelucrate in aceasta perioada nu pot fi compensate cu alte 2 luni de dinainte sau de dupa aceste 12 luni.
ElenyG a scris:

Buna ziua,tot referitor la subiectul deschis de mine as vrea sa mai intreb ceva.Deci in ultimile 12 luni anterioare nasterii,sotul are aceste 2 luni de CFP care il afecteaza,dar nu exista posibilitatea de a iesi in CCC dupa 2 luni de la nastere.....adica el va lucra in continuare...si in momentul in care are acele 12 luni cu ,cotizatie sa depuna atunci actele?Va intreb pentru ca incerc sa gasesc solutii si cred ca v-am zapacit cu intrebarile mele.Va multumesc.

Nu are cum sa acopere acele luni de CFP ... legea este clara , se iau in considerare veniturile supuse impozitului pe venit realizate in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Dorinna Dorinna Buna ziua! Va rog sa ma ajutati...sunt intr-o situatie complicata...Lucrez de 8 luni la o firma si am fi vrut un bebelus, care daca Dumnezeu ne ajuta sa vina ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic si indemnizatia de crestere copil higiu higiu Buna ziua,sunt insarcinata in 7 saptamani,nu lucrez deoarece mai avem un copil de 3 ani,iar sotul meu este in somaj tehnic din luna iunie 2010,va putea el sa ... (vezi toată discuția)
Gravida cu intrerupere de o luna a lucrului din initiativa angajatorului vylut vylut Buna seara! In cazul in care patronul m-a trimis in concediu fara plata 1 luna, din initiativa lui, eu nu voi mai avea continuitate de 12 luni inainte de a ... (vezi toată discuția)