avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj fara carnet de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj fara carnet de munca

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, se poate acorda somajul fara Carnet de Munca? Am vazut ca in actele necesare acordarii somajului este necesar si acesta.
Problema este ca am un angajat care urmeaza sa intre in somaj la sfarsitul lui Martie, cei de la ITM imi spun ca nu stiu unde e carnetul acestuia, ca nu reusesc sa-l gaseasca. Am fost chiar eu acolo si am cautat prin dosarele lor, am fost si la Casa de Pensii si am reusit sa aflu de acolo nr cutiei si data la care a fost trimis acest Carnet de Munca inapoi la ITM ( dupa scanare si arhivare ).
Nici nu stiu ce as putea sa fac mai departe... cei de la ITM parca sunt total dezinteresati.... O sa merg maine iar cu o adresa scrisa...
Dar ideea e ca nu stiu ce sa-i spun angajatului care intra in somaj ( daca o sa reuseasca fara acest carnet de munca).
Multumesc anticipat de ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 26 Martie 2011
Mergeti in audienta la Inspectorul Sef si explicati situatia in care se gaseste acel salariat ...
1. Dovada perioadelor lucrate se poate face si cu adeverinte de vechime de la toti angajatorii trecuti in carnetul de munca.
2. Merge la Agentia de Somaj cu aceste adeverinte si spune ce s-a intamplat cu carnetul de munca.
Toata lumea se spala pe cap.cu ce este de vina angajatorul ca functionarul nu isi face treaba?
Pe ce criterii a fost angajat?Mai exista criteriu de competenta?La urma urmei este vorba de un document personal, si daca persoana disponibilizata este si in varsta, cine va alerga dupa acele adeverinte cu perioadele lucrate, mai ales ca perioada de depunere a dosarului este de doar 10 zile?
Eu zic ca institutia care aduce acest prejudiciu, trebuie sa raspunda.Carnetele de munca au fost date pe baza de proces verbal(banuiesc).
Somati-i sa va dea documentul pe cale legala.
camelia iosif:
1. Aveti perfecta dreptate! Si cand te gandesti ca sindicalistii si salariatii sunt revoltati ca in modificarile la Codul muncii s-a introdus obligativitatea criteriilor de competenta.
2. Dar cum vedeti dvs. rezolvarea problemei prin somatie? Ati scris:
Somati-i sa va dea documentul pe cale legala.



cred ca reconstituirea se poate face f usordaca spuneti ca a fost scanat si arhivat.nu?

Alte discuții în legătură

Acte somaj - lipsa carnet de munca Elbi28 Elbi28 Buna seara! Incepand cu data de 20.12.2012 imi inceteaza contractul de munca cf. art. 65 alin 1 din codul muncii. Problema mea este ca nu imi mai gasesc ... (vezi toată discuția)
Carte de munca zugravu catalin zugravu catalin Am pierdut cartea de munca la noul serviciu si nu a mai fost dusa la scanat.Cel de la personal zice ca nu a primit-o de la cel care a fost inaitea lui. ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)