avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... majorare dobanda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

majorare dobanda

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing cu TBI Leasing, privind achizitionarea unui autoturism (pe persoana juridica). Toate bune si frumoase. Dupa numai trei luni primesc o notificare prin posta de la TBI prin care ma informeaza ca au majorat dobanda unilateral, si de la o rata de 370 euro, mi-au facut o rata de 510 euro. In contract se specifica intradevar ca datorita modificarilor conditiilor lor de finantare pot majora unilateral rata de leasing. Va intreb daca este normal avand in vedere art.2 litera d) si art. 6 lit.c) din Ordonanta 51/1997. Ce pot sa fac in aceasta situatie. Daca as renunta am inteles ca ar trebui sa achit toata valoarea contractului. Este normal? Cui ar trebui sa ma adresez.
Mentionez ca am solicitat de la ei o oferta similara cu contractul meu (dar pentru o alta persoana) si conform ofertei rata este tot de 370 de euro (nu 510 euro).
multumesc.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 21:55, 23 Martie 2011
inainte de a face orice demers de denuntare a contractului de leasing, ar trebui sa le solicitati, in scris, modul de calcul al noii rate lunare. daca in contract au stipulat ca, in mod unilateral, pot majora dobanda, iar dvs, la semnarea contractului ati acceptat in mod tacit, atunci, nu prea sunt sanse sa va repuna in situatia anterioara, adica, inainte de majorarea ratei. puteti merge cu a sesizare la ANPC si invocati clauza contractuala respectiva ca fiind abuziva. daca nici asa nu rezolvati problema, puteti cere sprijinul unui avocat si actionati firma de leasing, in judecata. oricum, succes :)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tbi teo1 teo1 Buna ziua! In urma cu doi ani am contractat cu TBI finantzare pentru o masina in leasing. Am platit avansul din surse proprii, iar pe parcurs am platit la TBI ... (vezi toată discuția)
Contractul de leasing auto fasttrade fasttrade exista in vigoare un contract de leasing ptr. un autoturism. La o anumita data , finantatorul, modifica unilateral contractul in sensul majorarii dobanzii , de ... (vezi toată discuția)
Dobanda euribor lumi71 lumi71 O firma de Leasing ma finanteaza in baza unui contract de finantare care zice ca Dobanda este \"Euribor plus 10%\". Facturarea dobanzii are o anexa in care se ... (vezi toată discuția)