avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contractul de leasing auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contractul de leasing auto

exista in vigoare un contract de leasing ptr. un autoturism. La o anumita data , finantatorul, modifica unilateral contractul in sensul majorarii dobanzii , de la 4100 euro la 8878 euro, per total contract, motivand situatia economico-financiara actuala (criza), dar fara un calcul fundamentat pe care sa-l pot insusi.
In contract este mentionat ca finantatorul poate modifica contractul, in conditiile cresterii valorii euribor la trei luni. Acest parametru a tot scazut, nu a crescut.
Am trimis multe adrese catre firma de leasing, la care nu mi-a raspuns nimeni, in care am solicitat precizari asupra calculului noii rate lunare.
Mai mult au schimbat si desfasuratorul de plati in sensul majorarii dobanzii in detrimentul ratei de capital, fata de cum era initial rata de capital mai mare si descrescatoare , iar dobanda mai mica si crescatoare. Am refuzat sa mai platesc si m-am trezit cu titlu executor. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 09:19, 24 Februarie 2010
Depuneti o contestatie la titlu.
Invocati starea de fapt deoarece potrivit art 399 (3) Cod procedura civila aveti aceasta posibilitate.
Vă puteţi adresa şi protecţiei consumatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marja fixa - contract leasing financiar gabiistancu gabiistancu Buna ziua, in 2007 am achizitionat un autoturism prin leasing financiar. In contractul initial sunt trecute urmatoare: Data incheiere contract ... (vezi toată discuția)
Cum taxam rezilierea unui contract de leasing executat partial? Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Am formulat cerere in instanta de reziliere contract de leasing. Fiind un contract cu executare succesiva, cererea de rezilere se refera doar la ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)