avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicarea unui autoturism blocat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicarea unui autoturism blocat

Politia rutiera+locala imi blocheaza autoturismul montand un dispozitiv pe una din roti. Vin cu o automacara cu platforma, ridic autoturismul si-l transport la mine la domiciliu unde indepartez dispozitivul (il tai cu cu sudura). Intrebare : Am obligatia sa restitui politiei locale dispozitivul, chiar avariat ? Daca nu o fac, pot fi acuzat de furt ?!
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 13:11, 24 Martie 2011
da, este furt calificat deoarece dispozitivul este in proprietatea firmei care a blocat-o. la care putem adauga si infractiunea de distrugere.
chiar daca restitutiti bunul nu se va inlatura raspunderea penala dar veti beneficia de circumstante atenuante.

sincer, nu cred ca merita sa actionati asa. o sa va coste mai multi bani si nervi decit daca ati fi ridicat masina de la firma care a blocat-o.
Sincer, merita pe deplin ! Tot ipotetic, cum e cazul, ganditi-va ca mergeti cu autoturismul la gara si-l lasati stationat, fara a banui pericolul. In zona mai sunt ,,n'' masini stationate. Va intoarceti in localitate dupa o saptamana. Aveti idee cum taxeaza firmele faptul ca le ,,folositi'' dispozitivul ?! Pe de alta parte baiatul de pe automacara se multumeste cu putin, 200 de lei si e super multumit !
1) cum se demonstreaza in acest exemplu infractiunea de furt ?!
2) de ce furt calificat ?
lipsa acordului proprietarului de a-i fi luat din patrimoniu bunul este suficient sa declanseze cercetarea penala.
art.208 - Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept...........

daca se nu se dovedeste existenta intentiei de insusire, ati scapat :)
@matahachiro

lipsa acordului proprietarului de a-i fi luat din patrimoniu bunul este suficient sa declanseze cercetarea penala.
art.208 - Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept...........

daca se nu se dovedeste existenta intentiei de insusire, ati scapat

Cele de mai sus , in cazul ipotetic descris la inceput, le iau sub forma de glume !
...în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept... E tare !:D

pai daca el ti la prins pe masina.. cum il iei pe nedrept.. singur la pus nu..
poate sa iti dea amenda pt ca ai lasat masina acolo, poate ei
.. eu zic sa iti pui in masina un fierastrau .. sau un generator si un flex... rezolvi si mai repede..

Alte discuții în legătură

O intamplare amuzanta! dogele dogele Unui amic i-au blocat masina cei de la locala, cica nu avea voie sa stationeze acolo. Amicul, care importa autovehicule, are in dotare o platforma. A sunat la ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de inselaciune addy92 addy92 buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca ... (vezi toată discuția)
Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)