buna seara,sunt administrator la o firma care are datorii la fisc,cei de la fisc ma ameninta ca o sa recupereze datoriile de la mine silit ,dar ca persoana fizica nu juridica,este legal asa ceva?au dreptul sa faca asta?
vorbesc acum de o alta firma,unde sunt asociat 50/50 cu sotia mea si tot odata administrator,firma nu a functionat deloc,deci nu am avut deloc venituri,si cind a fost treaba cu forfetaru neavind firmei deunde sa.i opreasca acei bani fiscu a trimis ordin de poprire pe numele meu persoana fizica avind un alt servici la la o regie a carbunelui,si mi.au retinut din salar 27 mil vechi in rate de cite 5mil luna timp de 5 luni..si nu am avut ce sa fac...practic statu m.a furat...eu asa consider..
Luati legatura cu un avocat si deschideti proces impotriva ANAF.
Nu exista vreo dispozitie legala care sa dea dreptul ANAF-ului sa faca asa ceva.
Cred ca este o interpretare gresita (sau voit abuziva) a articolului 149 din Codul de Procedura Fiscala:
Art. 149
Executarea silită a sumelor ce se cuvin debitorilor
(1) Sunt supuse executării silite prin poprire orice sume urmăribile reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi în valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de către terţe persoane sau pe care aceştia le vor datora şi/sau deţine în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.
P.S.:
1. Am inteles ca poprirea pe salariu a fost facuta datorita neplatii salariului de catre prima firma a dvs. (cea in care erati asociat cu sotia).
2. Pentru aceasta situatie va trebui sa chemati in judecata ANAF-ul.
3. In cazul in care veti castiga procesul (si cred ca il puteti casiga), nu stiu daca ANAF-ul va mai continua cu amenintarile pentru cealalta firma.
au trecut deja citeva luni de la poprire,exista un termen in care pot deschide proces?acum mieste cam teama sa nu patesc la fel si la cealalta firma care suma datorata este mult mai mare...
au trecut deja citeva luni de la poprire,exista un termen in care pot deschide proces?acum mieste cam teama sa nu patesc la fel si la cealalta firma care suma datorata este mult mai mare...
multumesc...cred ca este c.am tirziu acum...termenu de contestatie cred ca este 30 sa 15 zile...asta este am mai pierdut 27 mil...o sa am grije pe viitor