avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... falimentul societatilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

falimentul societatilor

buna seara! am o poveste destul de lunga dar am sa fac un mic rezumat...sunt administrator intr-o firma din 2012 dar doar in acte...fostul sot, tatal fetitei mele este asociatul unic al firmei...el s-a ocupat de ea in tot acest timp...nu a platit catre stat ce trebuia platit s-au adunat datorii de 30000 de lei...am primit acum 3 luni poprire pe salariu si pe toate conturile mele...asociatul nu vrea sa colaboreze sa facem ceva sa o inchidem sa nu mai platesc pt ceva ce nu am facut...mi-a zis in iarna ca se va ocupa sa o inchida lucru pe care nu l-a facut apoi mi-a zis ca trebuie sa asteptam sa iasa legea falimentului ca sa o putem baga in faliment si sa se transfere datoriile catre societate nu catre mine ca persoana fizica pt ca momentan nu se poate....ce pot face? ce anume sa mai fac ca nu mai stiu...de copil nu se ocupa iar eu platesc 1/4 din salariul meu pentru datoriile lui...nu mai spun ca aveam doua carduri de cumparaturi la care nu mai pot plati ratele la ele din cauza popririi si primesc somatii de la banca...astept sfaturi..multumesc!
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 18:31, 31 Mai 2019
V-as ruga sa detaliati povestea si sa includeti urmatoarele informatii:
- cine v-a pus poprire,
- in baza caror acte,
- daca ati facut contestatie la executare.

Lege privind falimentul persoanelor juridice exista de mult, dar pentru a cere intrarea in faliment este necesara indeplinirea mai multor conditii.

Mai nou exista si lege privind falimentul persoanelor fizice.

Va astept cu detalii.
am primit de la anaf poprirea si eu si societatea la care lucrez poprire pe salarii si pe conturile mele curente dintre care unul de salariu si celelalte doua unde am rate la banca...
contestatie nu am facut doar ca am fost la anaf cand m-au chemat si am declarat in mare ce s-a intamplat..dar de atunci nu mai stiu nimic, nu am nici un act al firmei, nu stiu cine tine contabilitatea nimic..
Pentru ca ANAF sa inceapa executare silita impotriva administratorului societatii ar trebui mai intai sa declare societatea insolvabila si apoi sa constate ca ati provocat insolvabilitatea societatii prin incadrarea intr-una dintre situatiile descrise explicit in Codul de procedura fiscala.

Ati primit:
- decizia de declarare a societatii ca insolvabila,
- decizia prin care s-a stabilit raspunderea solidara a dumneavoastra in calitate de administrator?

Va astept cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire poprire denisimona denisimona Buna ziua, Am primit acum cateva minute un sms de la o banca (cred) in care si specifica: \"Stimate Client, s-a instituit poprire pentru ... (sunt niste ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor uracort uracort Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am ... (vezi toată discuția)
Poprire cont Mirelaalexandru89 Mirelaalexandru89 Buna ziua. As avea o intrebare mai complexă in ce priveste poprirea pe cont. In urma cu ceva ani mi-am deschis două conturi bancare. Unul la Ing (acum 3-4 ... (vezi toată discuția)