avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Instituire poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Instituire poprire

Buna ziua,

Am primit acum cateva minute un sms de la o banca (cred) in care si specifica: "Stimate Client, s-a instituit poprire pentru ... (sunt niste cifre), suma: ...ron, info: ANAF." Mentionez ca nu stiu despre ce este vorba si nu am mai primit astfel de sms-uri. Am avut un card la banca respectiva pentru efectuarea de plati catre AVON in 2012, dar l-am folosit o singura data atunci cand l-am facut si din 2012 nu l-am mai folosit. Acum m-am uitat pe el si am vazut ca este expirat din 2015. Am tot vrut sa-l inchid, dar am amanat din lipsa de timp sau pur si simplu am uitat de el. Intrebare: ce pot face? Acum am primit si sms de la banca la care incasez salariul ca am blocate conturile.
Cel mai recent răspuns: denisimona , utilizator 15:01, 7 Iunie 2017
Solicitati explicatii detaliate,in scris de la banca,daca apreciati ca,poprirea nu este intemeiata formulati contestatie la executarea silita(poprire) in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de infiintarea popririi.
Multumesc pentru raspuns. Deocamdata nu am primit nimic in scris, am primit pe e-mail de la banca la care incasez salariu detalii cu privire la poprire: " Stimate Client, am primit o solicitare de infiintare poprire cu detaliile de mai jos: suma...., debitor ...., reprezentand Adresa nr...../30.05.2017, dosar exec ...., institutia emitenta ANAF", dar nu am date despre ce scrie in adresa. Este corect sa se faca poprire fara sa fii anuntat in prealabil? Nu era corect ca banca sa te anunte ca ai restanta, cu toate ca nu am folosit cardul, cand l-am facut mi s-a spus ca este fara comision de administrare (asa era in 2012).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
denisimona, utilizator
Nu este vorba de comision de administrare de la banca- ci de o datorie pe care o aveti la ANAF- impozite sau poate amenzi neplatite
Poprirea se infiinteaza fara somatie,in baza incheierii de incuviintare a executarii,prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in baza caruia s-a infiintat poprirea,ce va fi comunicata cele de -a treia persoane aratate la art.781 alin.(1)NCPC,impreuna cu incheierea de incuviintare a executarii sau un certificat privind solutia pronuntata in dosar.[Art.783(1)NCPC]
Dar sms-ul primit este de la BTinfo. Iar amenzi nu am avut deloc, taxele si impozitele sunt platite la zi.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
denisimona, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silită. este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă? miaunica74 miaunica74 Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba (vezi toată discuția)
Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)