avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire pe salariu, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire pe salariu, dar ...

Bună ziua am un intrapare
Am pirmit un proprie la munca dar nu am pirmit Nicu un actel acasă
Are dirept sa oprește din salare fără sa fac cunstatia la judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:35, 2 Aprilie 2025
art. 783 C.proc.civ. - Înființarea popririi
(1) Poprirea se înființează fără somație, în baza încheierii de încuviințare a executării, prin adresă în care se va preciza și titlul executoriu în temeiul căruia s-a înființat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 781 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviințare a executării sau un certificat privind soluția pronunțată în dosar. Despre măsura luată va fi înștiințat și debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înființare a popririi, la care se vor atașa și copii certificate de pe încheierea de încuviințare a executării sau de pe certificatul privind soluția pronunțată în dosar, și titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

Termenul pentru exercitarea contestaţiei la poprire, acest termen, prevăzut de art. 715 alin. (1) c.proc.civ. este de 15 zile şi curge de la data când :
1. contestatorul a luat cunoștință de actul de executare pe care-l contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înștiințarea privind înființarea popririi. Dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăși a primit încheierea de încuviințare a executării sau somația ori de la data când a luat cunoștință de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviințare a executării și nici somația sau executarea se face fără somație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)
Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)