avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Debit cesionat contract prestari servicii-telefonie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Debit cesionat contract prestari servicii-telefonie mobila

Buna,

Am o anume problema legata de un contract incheiat cu Orange Romania.Am facut un abonament de famlie si am primit doua telefoane la pret redus.Am plecat din tara pentru cativa ani,iar abonamenele au ramas neplatite si nici nu s-a vorbit de pe acel abonament decat o singura luna care a fost platita.Abonamentul a fost incheiat in anul 2008,iar acum in 2011 am primit de la firma de recuperari credite eos ksi, doua scrisori prin care mi se cere plata unei sume de 2300 roni.Mentionez ca debitul principal este de 600 roni,penalitatile de intarziere se ridica la suma de aproximativ 700 roni,iar restul reprezinta rezilierea contractului.Doresc sa stiu ce pasi trebuiesc urmati pentru a nu avea probleme cu firma de recuperare si ce pot pati daca nu imi permit sa achit aceasta suma.

Va multumesc anticipat, Angelica
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:10, 24 Martie 2011
In mod normal, trebuie sa platiti debitul restant si penalitatile calculate la acel debit, teoretic, conform contractului de prestari servicii.Practic intr-o speta similara, asa a motivat instanta:[ link extern ] /
www.avocatnet.ro/content/art...

Exista posibilitatea ca acea societate de recuperari creante sa va dea in judecata pentru recuperarea acestui debit.Cat de legal este cuantumul acestuia, probabil, daca nu ajungeti la o intelegere cu societatea de recuperari creante, va stabili instanta.

Ipotetic, daca se va ajunge la un proces privind recuperarea acestui debit/in instanta, sa presupunem, prin initierea procedurii somatiei de plata, somatia de plata ar putea fi admisa in parte iar dvs. obligata la plata unui debit (debit principal-600 ron si penalitati legale).

Verificati insa, anterior oricarei recunoasteri/plati-a vreunui debit, termenul de prescriptie:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita debitor-societate recuperari creante madalina velichi madalina velichi buna ziua, revin pe acest site cu o problema dstul de stringenta pe care o creaza cei de la firma de recuperari es ksi. am o datorie catre orange, veche din ... (vezi toată discuția)
Eos ksi si orange - trimitere in instanta/executie judecatoreasca magic2015 magic2015 Buna ziua, Apelez aici in speranta ca cineva ma poate ajuta cu cateva clarificari Am facut un abonament la Orange in luna Mai 2004 si intre timp am ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)