avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita pe legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita pe legea 112

buna ziua,
am pierdut casa ,cumparata de la ICRAL,pe legea 112, prin comparare de titluri, CPRV 480,drept comun, fara a mi se anula actul de vanzare cumparare .Am fost evacuati . Intrebarea este:
1. Mostenitorii au dreptul sa inchirieze sau sa vanda aceasta locuinta ?
2. Mostenitorii aveau notificare la primaria ptr. a fi indrepatiti la fondul proprietatea.
3. Pot sa dau statul in judecata ptr. evictiune ? sau sa ma adresez la CEDO? Unde am sanse sa-mi recuperez mai repede banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters59529 , utilizator 19:39, 27 Mai 2011
Pe ce temei ati fost evacuati, din moment ce ati aveati contract autentic de vanzare-cumparare? Cine e inscris proprietar in Cartea Funciara?

Chiar daca s-ar fi restituit imobilul vechilor proprietari, tot aveati dreptul sa locuiti 5 ani acolo.

Mostenitorii cui? Ai persoanei careia i s-a reconstituit dreptul de proprietate? Daca mostenitorii sunt deja proprietari, pot sa faca ce vor cu bunul lor.

In mod normal, ati putea da Statul roman, prin Primar pentru a vi se restitui suma platita pe legea 112 ca pret al vanzarii la valoarea de circulatie a imobilului din momentul deposedarii.
SORRY, ca sa recuperezi banii platiti pe casa, chemi in judecata in primul rand min. finantelor, el este obligat, conform legii 10/2001 sa restituie banii la valoarea actualizata...
eu am fost la institutul national de statistica si stiu indicii si modalitatea de calcul a sumei actualizate...pt. cei interesati, va stau la dispoztie: miravasilescu@yahoo.com

av. vasilescu

Statul roman prin Primar se cheama pentru a fi despagubiti.
Primarul a semnat contractul de vanzare-cumparare. In momentul in care se stabileste creanta certa. lichida si exigibila, la valoarea de circulatie a imobilului.

In Legea 10/2001 se prevede la
Art. 3. - (1) Sunt îndreptăţite, în înţelesul prezentei legi, la măsuri reparatorii constând în restituire în natură sau, după caz, prin echivalent:
a) persoanele fizice, proprietari ai imobilelor la data preluării în mod abuziv a acestora;
b) persoanele fizice, asociaţi ai persoanei juridice care deţinea imobilele şi alte active în proprietate la data preluării acestora în mod abuziv;
c) persoanele juridice, proprietari ai imobilelor preluate în mod abuziv de stat, de organizaţii cooperatiste sau de orice alte persoane juridice după data de 6 martie 1945;
Buna ziua,
Cum se actualizeaza suma platita la Icral de douazeci de milioane lei in 1995 cu care trebuie sa despagubeasca Statul o cunostinta a mea, acum in 2011 caci a pierdut casa prin anulare de contract. Nu era cumparatoare de rea credinta dar nu stia ca fostul proprietar revendicase deja. Ea se asteapta la o suma de circa 50.000 de euro. E posibil? Adica plateste 20 de milioane de lei in 1995 si acum are 50.000 de euro? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare sume platite icral in 1995 ContSters59529 ContSters59529 Buna ziua, Cum se actualizeaza suma platita la Icral de 20 milioane lei in 1995 cu care trebuie sa despagubeasca Statul acum in 2011, caci o ruda a mea a ... (vezi toată discuția)
Mi se mai aplica legea 10 noua? stoica daniela stoica daniela Am cumparat in 1994 un imobil in Calea Floreasca pe baza legii 112.Imobilul a fost in momentul cumpararii in proprietatea ICRAL Herastrau la care eu eram ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta de stat de la primarie kokutza kokutza Tata a cumparat o locuinta in anul 2011 de la primarie cu contract de vanzare cumparare, in baza Legii 112/1995. A platit un avans, apoi rate lunare. Dupa 1 an ... (vezi toată discuția)