buna ziua,
am pierdut casa ,cumparata de la ICRAL,pe legea 112, prin comparare de titluri, CPRV 480,drept comun, fara a mi se anula actul de vanzare cumparare .Am fost evacuati . Intrebarea este:
1. Mostenitorii au dreptul sa inchirieze sau sa vanda aceasta locuinta ?
2. Mostenitorii aveau notificare la primaria ptr. a fi indrepatiti la fondul proprietatea.
3. Pot sa dau statul in judecata ptr. evictiune ? sau sa ma adresez la CEDO? Unde am sanse sa-mi recuperez mai repede banii?
Pe ce temei ati fost evacuati, din moment ce ati aveati contract autentic de vanzare-cumparare? Cine e inscris proprietar in Cartea Funciara?
Chiar daca s-ar fi restituit imobilul vechilor proprietari, tot aveati dreptul sa locuiti 5 ani acolo.
Mostenitorii cui? Ai persoanei careia i s-a reconstituit dreptul de proprietate? Daca mostenitorii sunt deja proprietari, pot sa faca ce vor cu bunul lor.
In mod normal, ati putea da Statul roman, prin Primar pentru a vi se restitui suma platita pe legea 112 ca pret al vanzarii la valoarea de circulatie a imobilului din momentul deposedarii.
SORRY, ca sa recuperezi banii platiti pe casa, chemi in judecata in primul rand min. finantelor, el este obligat, conform legii 10/2001 sa restituie banii la valoarea actualizata...
eu am fost la institutul national de statistica si stiu indicii si modalitatea de calcul a sumei actualizate...pt. cei interesati, va stau la dispoztie: miravasilescu@yahoo.com
Statul roman prin Primar se cheama pentru a fi despagubiti.
Primarul a semnat contractul de vanzare-cumparare. In momentul in care se stabileste creanta certa. lichida si exigibila, la valoarea de circulatie a imobilului.
In Legea 10/2001 se prevede la
Art. 3. - (1) Sunt îndreptăţite, în înţelesul prezentei legi, la măsuri reparatorii constând în restituire în natură sau, după caz, prin echivalent:
a) persoanele fizice, proprietari ai imobilelor la data preluării în mod abuziv a acestora;
b) persoanele fizice, asociaţi ai persoanei juridice care deţinea imobilele şi alte active în proprietate la data preluării acestora în mod abuziv;
c) persoanele juridice, proprietari ai imobilelor preluate în mod abuziv de stat, de organizaţii cooperatiste sau de orice alte persoane juridice după data de 6 martie 1945;
Buna ziua,
Cum se actualizeaza suma platita la Icral de douazeci de milioane lei in 1995 cu care trebuie sa despagubeasca Statul o cunostinta a mea, acum in 2011 caci a pierdut casa prin anulare de contract. Nu era cumparatoare de rea credinta dar nu stia ca fostul proprietar revendicase deja. Ea se asteapta la o suma de circa 50.000 de euro. E posibil? Adica plateste 20 de milioane de lei in 1995 si acum are 50.000 de euro? Multumesc.