avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actualizare sume platite Icral in 1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actualizare sume platite Icral in 1995

Buna ziua,
Cum se actualizeaza suma platita la Icral de 20 milioane lei in 1995 cu care trebuie sa despagubeasca Statul acum in 2011, caci o ruda a mea a pierdut casa prin anulare de contract. I s-a spus la tribunal de o suma de circa 50.000 de euro. E posibil? A fost o buna investitie? Adica toti cei care au avut 20 milioane in banca pe vremea aceea, au acum 50.0000 de euro? cum se calculeaza?
Multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:44, 29 Mai 2011
problema este ca si in situatia in care i s-a anulat contractul de vanzare cumparare dar tot este considerat fost cumparator de buna credinta, ministerul fin publice acorda valoarea de circulatie a imobilului, valoare care va fi stabilita prin expertiza facuta in cadrul procesului.
daca este considerat cumparator de rea credinta, se alege numai cu valoarea actualizata a pretului platit, parat fiind primaria care i-a vandut locuinta cu problema.
in cazul acesta de asemenea se va face in instanta o expertiza care va stabili exact care este valoarea actualizata a pretului platit. informativ, puteti cere de la instuitutul national de statistica sa va arate indicele de inflatie si modalitatea de calcul. o gasiti si pe siteul lor dar mai bine va prezentati la ei.
"buna ziua,
am pierdut casa ,cumparata de la ICRAL,pe legea 112, prin comparare de titluri, CPRV 480,drept comun, fara a mi se anula actul de vanzare cumparare .Am fost evacuati . Intrebarea este:
1. Mostenitorii au dreptul sa inchirieze sau sa vanda aceasta locuinta ?
2. Mostenitorii aveau notificare la primaria ptr. a fi indrepatiti la fondul proprietatea.
3. Pot sa dau statul in judecata ptr. evictiune ? sau sa ma adresez la CEDO? Unde am sanse sa-mi recuperez mai repede banii?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... "

exact, chiar si pe comparare de titluri dvs ati putea sa va recuperati valoarea de circulatie a imobilului, chiar daca contractul dvs nu a fost anulat.
eu am castigat acest tip de proces pt un client, nu stiu cat mai dureaza pana averti termen deoarece eu cred ca as putea sa fac rost de hotararea care v-ar fi de folos dar saptamanilke viitoare, ca sa se redacteze hotararea.
ideea este ca nu trebuie facuta o discriminare intre 2 cumparatori de buna credinta, care au pierdut imobilele unul din ei prin comparare de titluri si celalalt prin anularea contractului de vanzare-cumparare.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe legea 112 kamikazeold kamikazeold buna ziua, am pierdut casa ,cumparata de la ICRAL,pe legea 112, prin comparare de titluri, CPRV 480,drept comun, fara a mi se anula actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Recuperare despagubiri legea 1/2009 goldfish goldfish daca am pierdut imobilul prin proces de revendicare - comparare de titluri si daca contractul meu de vanzare-cumparare(incheiat in baza legii 112) nu este ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2009. "cumparator de buna credinta". cum se face dovada? vbogdan vbogdan Legea prevede ca acei ce sunt \"Cumparatori de buna credinta\" au dreptul la compensatii. Intrebare: Avand in vedere complexitatea cazuisticii precum si ... (vezi toată discuția)