avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de terenuri intre proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de terenuri intre proprietari

Buna ziua,
as vrea sa va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: sintem 3 proprietari pe mai multe terenuri, un proprietar vrea sa vinda acum, altul nu vrea mai asteapta revenirea pietei terenurilor, se poate face un act valabil si neatacabil astfel incit unul din cei doi proprietari sa cedeze partea sa dintr-un teren si sa primeasca aceeasi suprafata in alt teren?Cum ar fi un schimb de terenuri, fara sa se mai faca impartiri si cadastre?Eu sint in situatia celei care nu ar vrea sa vinda si as fi de accord sa schimb partea mea dintr-un teren comun cu partea celuilat din al doilea teren. Nu as vrea intelegeri prin vorbe sau care sa poata fi atacate de mostenitori,
va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorica3 , utilizator 16:59, 24 Martie 2011
Pentru contractul de schimb imobiliar aveti nevoie de urmatoarele documente:
- Actele de proprietate prin care au fost dobandite bunurile-imobile
- Actele de identitate ale părtilor;
- Cadastru si intabulare de la ambele imobile;
- Certificat atestare fiscală de la ambele imobile;
- Extras de carte funciară de la ambele imobile.

Va multumesc mult pentru raspuns nici nu stiam ca e se poate schimbul de terenuri
~ Conținut șters la cerere ~
De ce de furca cu vecinul? nu prea inteleg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil cadastrata de ... danutza33 danutza33 Sunt co-proprietar pe o parcela de teren arabil cadastrata de primarie si as vrea sa intreb: 1. Daca pe suprafata totala teren suntem 2 proprietari iar ... (vezi toată discuția)
Apartament criog criog sunt in urmatoarea situatie: 1. bunicul a decedat; 2. s-a facut succesiunea; 3. bunica a primit procentul cel mai mare din apartament; 4. celelalte ... (vezi toată discuția)
Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)