avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere AGA

In AGA de aprobare a situiatiilor financiare se specifica ca profitul aferent anului 2009 ramane nerepartizat.Aceasta hotarare se depune la ONRC cu bilantul.
Daca ulterior in lunile urmatoare se hotaraste repartizarea profitului ca dividente, respectiva AGA se mai depune la ONRC? Exista obligatia legala a publicarii acestei horarari la MO in cazul unei societati cu raspundere limitata?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:51, 24 Martie 2011
Stimata doamna, orice hotarare AGA se inregistreaza la Oficiul Registrului Comertului competent si se publica in Monitorul Oficial in termen de 15 zile de la data hotararii AGA, sub sanctiunea platii unei amenzi de minim 2000 Lei (vezi Legea nr. 31/1990, republicata si modificata).
Exemplu: Hotarare AGA adoptata in 1 ale lunii, pana in data de 16 trebuie inregistrata la ORC.
Cat priveste decizia de repartizare a profitului, dupa ce s-a publicat in MOf nerepartizarea profitului, aceasta implica mai multe - problema impozitului datorat de asociati, declaratii, o noua hotarare AGA - asa ca indraznesc sa va sugerez sa evitati aceste dureri de cap.
Conform L31/1990 se specifica obligativitatea depunerii pentru societatile pe actiuni ca sa fie opozabila tertilor dar nu se intelege ca ar fi obligatoriu si pentru SRL.Normal ca daca se hotaraste ulterior (de ex.peste 2 luni de la depunere) sa se repartizeze o parte din profit ca dividente sa se plateasca impozit, se declara, se face o AGA, dar intrebarea este daca aceasta AGA se mai depune la ONRC,deoarece eu am fost azi la Registru si consilierii juridici de acolo au zis ca nu au auzit asa ceva
Nu este obligatoriu sa depuneti ulterior depunerii situatiei financiare hotararea AGA prin care hotarati repartizarea profitului numai daca doriti acest lucru in mod expres. Daca doriti sa faceti acest lucru hotararea respectiva se va depune impreuna cu contorul aferent in vedere publicarii la Monitorul Oficial si cu formularul ,, depunere mentionare acte"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga repartizare profit manuel_2011 manuel_2011 La un SRL se doreste repartizarea profitului aferent anului 2009 la dividende (deocamdata profitul este nerepartizat). Hotararea AGA trebuie inregistrata ... (vezi toată discuția)