avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara de timbru pentru o cerere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara de timbru pentru o cerere reconventionala

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti -tot caut in codul civil si legea 146/1997 si nu sunt lamurita.:
1.O cerere reconventionala se taxeaza-se percepe taxa judiciara de timbru si
pentru ea?Separat de cererea principala?
2.O cerere de chemare in judecata a altei persoane se timbreaza?El devine intervenient in interes propriu.Si daca se taxeaza cine achita,ca el e introdus fortat.Multumesc.
Este citata in continuare chiar daca a fost la interogatoriu personal.Mi-ati fost de mare ajutor.Acum am inteles.Totul era cu calitatea de parat-reclamant reconventional.Multumesc.Dar lucrurile nu s-au oprit aici.Acest proces a fost suspendat la cererea acestui parat-reclamant reconventional in baza art 244,a,cpc.Si a deschis un altul si altul.Primul impotriva matusii(declararea unei simulatii) si al doilea impotriva mea si a matusii.(de anulare act vc).Toate actiunile ei vizeaza acelasi imobil.La termenul trecut la ultimul proces,aceasta persoana a cerut intrunirea pricinilor,mai precis procesul cel suspendat cu ultimul cel de anulare act.Stiu ca cererea de repunere pe rol se taxeaza cu 50%din taxa initiala.In cazul cererii ei de intrunire a pricinilor nu trebuie sa faca in prealabil o cerere de repunere pe rol care s-o achite?Poate se linisteste.Mentionez ca taxa este undeva in jur de 8000 ron.Si mai mentionez: cererea reconventionala n-a fost timbrata. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
teslovan florentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)
Cererea de interventie in favoarea reclamantului Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Cererea de interventie in favoarea reclamantului se timbreaza ? Avand in vedere ca prin aceasta cerere nu se cere nimic , decat , se urmareste apararea ... (vezi toată discuția)