avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor bancar
Discuție deschisă în Executare silită

executor bancar

un executor bancar ni a blocat cardul de salariu in luna10/2010 la aceea data aveam 1850 ron-nu a vrut sa l deblocheze decat partial in luna 01/2011(nu pot folosi cardul sa scot salariu -trebuie sa l ridic doar de la ghiseu)dupa o plangere penala la politie .
ce pot sa fac ?eu cred ca a facut un abuz -mentionez ca societatea a emis adresa in luna 10/2010 catre executor ca o sa vireze lunar cf.legii si in luna noiembrie pe 10a si facut primul virament si el tot nu a vrut sa l deblocheze -a spus ca nu este obligat.
este corect asa ?
iar banca la care am cardul de salariu a dispus de salariul meu (1850 lei) (deci este un card de salariu institutia la care lucrez are o vonventie cu aceea banca)virandu-mi toata suma existenta la aceea data la executorul bancar.
este corect ca banca sa dispuna de veniturile mele salariale ,atata timp cat institutia vireaza 1/3 cf.legii
va rog ajutati-ma cu aceste 2 probleme ,incotro trebuie sa ma indrept si ce sa fac,chiar nu exista legi si pentru banci si executori bancari?
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 11:45, 24 Martie 2011
Stimata Doamna,

Contul de card - este un cont oala in care pot intra teoretic orice sume de bani, nu numai veniturile salariale. Din aceasta cauza masura indisponibilizarii acestui cont este legala si corecta.
Pe de alta parte, veniturile salariale nu pot fi poprite decat pana la 1/3 din cuantumul acestora, cand este o singura urmarire silita.
Prin urmare, cardul nu poate fi deblocat, puteti beneficia de diferenta de 2/3 ridicand-o cash de la banca. Daca intr-o luna v-a retinut mai mult de 1/3 faceti o adresa scrisa in care solicitati restituirea sumei incasate ilegal. daca executorul refuza sa v-o restituie, ii faceti plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters199098, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a-mi folosi cardul bancar nicu_lucan nicu_lucan Situatia sta in felul urmator, poprire pe conturi bancare ok, nu ma supar prea tare. Ma supara faptul ca nu-mi pot folosi cardul la cumparaturi sau pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz? alex_gav alex_gav Buna ziua.Am si eu o problema,spun eu grava,cu o banca prin executorul sau. In anul 2007 am contractat un credit de n.p. Am platit ratele pina la jumatatea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venituri salariale ContSters195143 ContSters195143 Buna ziua, Ma numesc Florentin, iar prin neonorarea unui credit bancar mi-a fost blocat cardul destinat veniturilor salariale. Mentionez ca prin blocarea ... (vezi toată discuția)