avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trebuie sa-si asume responsabilitatea de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trebuie sa-si asume responsabilitatea de tata

M-am despartit de sotul meu in urma cu 5 ani eu luand baietelul in varsta de 1 an.In tot acesti ani sotul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului.In urma divortului (acum 2 ani) s-a hotarat ca tatal sa-i plateasca copilului pensie alimentara,lucru care nu s-a intamplat si dreptul sa-l viziteze.Intrebarea mea este ce ar fii de facut pentru a obtine drepturile copilului? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:53, 7 Iunie 2008
Daca aveti informatii despre el, ce venituri ar avea, unde lucreaza, va adresati direct la locul de munca al acestuia cu hotararea de divort irevocabila si depuneti o cerere si o copie dupa hotarare, sisolicitati virarea sumelor ce vi se cuvin.
In cazul in care el refuza sa va dea pensia de intretinere, desi are venituri, faceti o plangere penala pentru abandon de familie. Cand va veni politistul la usa si-i va spune ca poate face inchisoare daca nu plateste pensia, poate va reactiona pozitiv .
Daca pensia a fost stabilita intr-o anumita suma fixa si nu un procent din venituri, faceti o cerere in instanta de majorare a cuantumului pensiei.
Daca ati intrerupt orice legatura si nu mai stiti nimic de el, cautati-l si obligati-l sa plateasca ceea ce s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca.

Cat priveste cele ce ati afirmat in titlul mesajului, ca trebuie sa isi asume responsabilitatea de tata, e exagerat. Chiar daca va plati niste bani, din cate inteleg, pe calea executarii silite, deci fortate in limbaj comun, nu inseamna ca poate fi si responsabilizat !!:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
mai bine faceti plangere pt. abandon de familie, asa cum v-a propus si colega, astfel il speriati si-l determinati sa plateasca pensia. vedeti si dvs. daca nu cumva trebuie majorata.

av. vasilescu
leleti a scris:

M-am despartit de sotul meu in urma cu 5 ani eu luand baietelul in varsta de 1 an.In tot acesti ani sotul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului.In urma divortului (acum 2 ani) s-a hotarat ca tatal sa-i plateasca copilului pensie alimentara,lucru care nu s-a intamplat si dreptul sa-l viziteze.Intrebarea mea este ce ar fii de facut pentru a obtine drepturile copilului? Va multumesc frumos!

Cea mai eficienta metoda este plangerea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ankantonio ankantonio buna ziua! sunt divortata de 3 ani. am un baietel de 5 ani... suntem rezidenti in Cipru, iar pensia alimentara si divortul s`au finalizat in Cipru. de 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara gabriela_juju gabriela_juju Buna ziua Am o problema legata de acest subiect de ceva vreme si nu stiu ce spune legea in aceasta privinta. Iata si care este aceasta problema:Sunt ... (vezi toată discuția)